vrijdag 25 september 2015

Geen en goed nieuws

Ik wist van de week al waarover ik vandaag zo schrijven. Alleen ik heb de juiste informatie nog niet.
Klinkt een beetje vaag misschien, dus eerst maar even een uitleg.
16 maart van dit jaar kregen we heel vroeg in de morgen te horen dat de echtgenote van de aardrijkskundeleraar van Maud doodgestoken was. Na naar avonddienst reed ze naar huis. In de tuin werd ze overvallen en na een worsteling doodgestoken. Dat was het verhaal.
Iedereen in rep en roer. Kinderen op school werden opgevangen. Niet alleen de aardrijkskundelessen, maar hij had ook een mentorklas.
Er werd een stiltecentrum ingericht en iedereen kon zijn condoleance komen schrijven.
De volgende dag heb ik dat ook gedaan, dat is toch het minste dat je kunt doen.
De schok werd nog groter toen aan het eind van die week de leraar werd aangehouden omdat hij zelf verdacht werd van het doodsteken van zijn vrouw.
Als je dat hoort voelt dat als een soort verraad. Je was vol medelijden naar hem. Nu dacht je alleen nog maar, het kan toch niet waar zijn! En wat een ellende voor zijn kinderen.
Er kwam in de loop van de tijd steeds een beetje meer informatie in de media. Hij zou grote bedragen geld van zijn rekening af hebben geschreven. Hieruit werd de conclusie getrokken dat het misschien een huurmoord was. Zijn hechtenis is dacht ik drie keer verlengd.
Hij werd overgeplaatst van het cellencomplex naar de gevangenis. Daar waren heel wat gevangenen die hem niet zo konden waarderen. Hij als blanke had mogelijk een vrouw uit Colombia neergestoken of laten steken. Werd niet gewaardeerd en hij dus ook niet. Het leven werd hem daar zo zuur gemaakt dat hij uit veiligheidsoverwegingen weer terug naar de cellen ging.
En daar zat hij tot vandaag nog steeds. En wat is er nou zo bijzonder aan vandaag? 
Zijn rechtszaak was vandaag. Iedereen was toch wel heel benieuwd of de politie alles rond heeft kunnen krijgen en of hij veroordeeld zou gaan worden. Alleen, ik heb er nog helemaal niks van gehoord of gelezen. Ik kan jullie dus (nog) niet vertellen of hij straf en wat voor straf hij heeft gekregen.
Misschien is er morgen meer informatie. 
En dan ander nieuws wat ik wel zeker weet. Emma is geadopteerd. Onze lieve, speelse, sociale Emma heeft een belangrijke taak gekregen. Haar nieuwe eigenaren hebben namelijk nog een hond. Alleen dat is niet zo'n held. Emma wel. Die durft alles. Pikt zelfs speeltjes af van Luna, nou dan heb je lef!
En nu moet Emma laten zien hoe leuk het kan zijn om te spelen en te blaffen bij het hek.
Eitje toch? En weet je wat zo mooi is?? Ik heb al bericht gehad van haar nieuwe eigenaren dat het ontzettend goed gaat en er zelfs al gespeeld is! Wat een goed nieuws! 
En kennen jullie Pip nog? Jawel toch? Die bange Pip die mee naar Nederland ging.
Ik kreeg deze foto.


Het gaat erg goed met haar. Ze is blij en niet meer zo bang. Ook luistert ze goed en kan soms los buiten lopen. En wat is ze gegroeid! Met al dat nieuws kan ik mijn weekend goed beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten