zaterdag 19 september 2015

Feeststemming

Ik was gisteren iets heel belangrijkst vergeten te vermelden.
Maud kwam namelijk gisteren ook met een heel blij gezicht thuis!
Niet zo lang geleden had ik hier geschreven dat school er een wat spartaans beleid op na hield wat betreft kledingvoorschriften. 
Die waren op dag 1 van het nieuwe schooljaar verkondigd en niet bespreekbaar. Tenminste dat vond de nieuwe directeur. Wij dachten daar wat anders over.
Deels omdat er groot onderscheid gemaakt werd tussen jongens en meisjes, maar er was nog een veel groter punt. Meisjes uit de onderbouw werden ook niet aangesproken en kwamen alsnog in korte broek. De meiden uit de bovenbouw die al wat verder ontwikkeld waren werden aangesproken en moesten voor straf in het studiehuis zitten. Nou, dan moet je Maud hebben! Met de leerlingenraad hebben ze een brief opgesteld. Maar niet alleen zij, ook vele ouders hebben hun ongenoegen kenbaar gemaakt. En gisteren dus vertelde meneer doodleuk het toch maar terug te draaien. Dit omdat hij ook inzag dat het niet fair was. Mmmm. Zou het niet zo zijn dat hij het er prima mee eens was maar al zijn "klanten" niet? Hoe dan ook was er een feeststemming. Vanaf maandag weer in korte broek naar school!
Hier was vandaag wat minder feeststemming wat betreft Saar. Ze heeft de afgelopen weken een lichte pijn medicatie gehad en deed het daar wel aardig op. Deze is nu gestopt en echt uitgewerkt.
En zie, haar letsel is duidelijk nog niet over.


Ze blijft haar achterpoot ontlasten. Er is dus echt meer aan de hand.
Volgende week gaan we een foto laten maken om te kijken of we kunnen zien wat haar nog zo'n zeer doet. 
En dan kleine Emma, nou daar kom je wel van in feeststemming. Wat een donder zeg! Ik zeg het niet vaak, maar dit is echt een kleine belhamel.
Van de week zat ze natuurlijk al in de hondenla. Vandaag heb ik haar uit de voederton moeten vissen, zat ze binnen twee nanoseconden in de vaatwasser die ik aan het inruimen was en weet ze zo klein als dat ze is op de eetstoelen buiten te klimmen om daarna met twee poten op tafel te komen kijken wat we eten. En snel dat ze alles doet! 
Ze leert snel en ja gelukkig ook goede dingen.
Ze is bloedfanatiek met de kong. Tot de laatste brok er uit is.


Nu is deze dame wel van het voedsel hoor. Kijk maar eens wat er gebeurd als ik lasagne in de oven heb.

Daar gaat ze voor zitten om de lucht op te snuiven. Wat een ding!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten