dinsdag 4 april 2017

Zeemansgraf

Als foster heb je een groot dierenhart en sta je stevig in je schoenen. Je krijgt namelijk nog wel eens te maken een hoop ellende. Vaak hoopjes ellende die hond heten. Honden die aan hun lot over zijn gelaten waardoor ze ziek, mager en onder de parasieten zwerven op straat. Thora was zo'n hondje. Ze viel eigenlijk niet op. Ze hield zich op de achtergrond om niets fout te kunnen doen. Ze had al zo vaak schoppen gehad dat ze altijd op haar hoede was. Dit maakte dat toen ze door éên van ons gespot werd ze in eerste instantie bang en argwanend was. Waren deze mensen wel te vertrouwen? 
Natuurlijk hadden we het beste met haar voor. We hebben haar gevangen en bij een foster ondergebracht. Wat vond ze het spannend, maar langzaam ontdooide ze. Er was even twijfel of ze misschien hondenziekte had. Dat is een ernstige ziekte met vaak het nare besluit om in te slapen. Omdat het niet helder genoeg was en er ook symptomen op andere aandoeningen leken ging ze weer naar huis, naar haar foster die er 100% voor haar was.
De afgelopen twee weken zagen we het stapje voor stapje beter gaan. Thora kwam wat los, begon stiekem als niemand keek te spelen en ook menselijke aandacht was iets minder eng.

We zagen haar toekomst rooskleurig in. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Vannacht is Thora in haar slaap overleden. Waaraan zullen we helaas nooit weten. 
Dit zijn vreselijke momenten voor de foster. Je wilt een hond zo graag op zien bloeien en zien vertrekken naar het mooiste forever huisje wat je maar vinden kunt. 
Ik had vanmorgen de foster huilend aan de lijn. Je leeft met haar mee, want dit is de nachtmerrie voor elke foster. Je wilt zo graag verbetering zien, je wilt zo graag dat die hond waar jij het verschil voor kunt maken een goed leven krijgt.
Samen met de foster hebben we Thora een zeemansgraf gegeven. Dag lieve Thora, we hadden het zo graag anders gewild. Ons hart huilt.

LET OP!!
De foto's kunnen als schokkend ervaren worden. Ik heb er wel voor gekozen ze te plaatsen. Dit is mijn leven hier, dit is hoe het hier gaat. Begraven is geen optie door de harde stenen grond.
De vuilstort is ook geen optie. Dan kiezen we voor een zeemansgraf. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten