zondag 23 april 2017

Earth day

Vannacht was de laatste nacht in het drukke, droge en warme Las Vegas.
Na het ontbijt hebben we deze bijzondere stad verlaten.
Onze reis ging vandaag naar Kanab, een plaats in de staat Utah. Om daar te komen reden we vanaf Las Vegas Nevada door Arizona naar Utah. 
Heel toevallig was het vandaag ook earth day, dag van de aarde. Tijdens onze reis hebben we ons weer verwonderd over het mooie dat deze aardbol ons te bieden heeft.
Zo veel moois aan natuur, flora en fauna, we zouden daar met veel meer respect mee om moeten gaan. 
We begonnen vanmorgen met droge vlaktes, zand en 30 graden Celsius. 
Na een uur of twee zagen we de omgeving veranderen naar kale grijze rotsen. De weg die wij bereden was er midden door gelegd wat mooie plaatjes gaf.


Langzaam werd het weer groener en zagen we de temperatuur op het display van de auto dalen.
Onze reis ging door Dixie national parc. Het was hier prachtig!
We zijn een paar keer gestopt om foto's te maken en letterlijk de omgeving op te snuiven.
De lucht was er zo clean en het rook er zo heerlijk naar dennenboom. Ik heb zo veel geïnhaleerd dat ik er tot kerst weer tegen kan.


Het hoogste punt wat we bereikten was bijna 3000 meter hoog. Onder ons zagen we een groot dicht gevroren meer wat in de zomer een populaire lokatie voor kampeerders is. Nu was er geen kip te bekennen.


Wel een paar herten gespot, dat was ook wel weer een wauw momentje.
Na de dennenbomen en de sneeuw kwamen we weer in een totaal andere omgeving.
Bij een lokaal tankstation hebben we onze tank volgegooid. Op het moment dat wij daar aankwamen gingen er net een paar dames weg. Deze waren volledig gekleed als mormonen, een zwaar gelovige sekte die in Salt lake city de meeste volgelingen heeft.
Tja, vrouwen in ouderwetse lange jurken met de haren in een soort van vlecht, de kinderen vonden het niks. Mooi zo, weten ze ook meteen in wat voor vrijheid en luxe ze zich zelf bevinden.
De reis zette zich voort naar de eerste rode rotsen. De rotsen die we morgen van dichtbij gaan bewonderen, maar nu ook al tegen kwamen. Voor nu weer even in de rust, morgen gaan we onder andere naar Zion.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten