maandag 20 februari 2017

Roggen en rifhaaien

Het eiland Exuma waar wij ons op bevinden is één van de vele eilandjes die met elkaar de Bahama's vormen. We hebben specifiek voor dit eiland gekozen vanwege de vele dieren die er te vinden zijn.
De mensen op het eiland zijn erg vriendelijk en behulpzaam, maar het is ook opletten geblazen, voor ik het weet is Maud verkocht.
Vanmorgen was Maud vast even naar het zwembad gelopen om daar in de hangmatten te liggen. 
Één van de medewerkers probeerde zijn zoon aan haar te koppelen. Hij vroeg of ze het niet leuk zou vinden om hier te komen wonen en of ze donkere jongens ook mooi vond.
Haha, als ik haar nou uithuwelijk heb ik mooi een leuk vakantieadresje. 
Vanmiddag hebben we de watertaxi naar Stocking Island genomen. Dit eilandje ligt tegenover Exuma en is alleen per boot te bereiken. Een hoop mensen komen met hun eigen boot of dus met de taxi.


Rondom het eiland liggen heel veel van deze zeeschelpen. 



Conch noemen ze het hier. Het weekdier uit de schelp wordt gebruikt om conchsalad van te maken. Bij het bereiden hiervan worden bepaalde delen niet gebruikt, maar daar hebben ze ook een bestemming voor.
Die voeren ze aan de roggen. Of als je dat durft voer jij het aan de roggen.
Tuurlijk durven we dat. Roggen zijn geen onvriendelijke beesten. Dat Steve Irwin toevallig overleden is door een steek van de staart van de rog betekent nog niet dat er per week bosjes toeristen omkomen.
Of misschien houden ze dat wel stil, om niemand ongerust te maken.
Wij hebben het in ieder geval overleefd. Het was een enorm leuke ervaring om te doen.
Ze eten het uit je hand, laten zich aaien en zwemmen over je benen heen. 




In het plaatselijke restaurantje spraken we wat Amerikanen die met hun eigen boot hier lagen.
Zij vertelde ons dat ze als ze gevist hebben en de vis schoonmaken de ingewanden dan overboord gooiden. Hier kwamen dan Caribische rifhaaien op af. Oeps, hadden we niet een paar weken geleden iets gelezen over Freek Vonk, rifhaaien en forse bijtwonden?
Hij was gebeten bij het Bahama eiland Bimini, maar ik had natuurlijk kunnen weten dat die beesten niet alleen maar rondom dat eiland bleven. Van de week doen we een snorkeltour waarbij we ook een aantal plekken op zee bekijken. Mochten jullie geen blog meer zien dan heb ik een rifhaai gezien, van heel dichtbij!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten