maandag 27 februari 2017

Afgesloten

Het afgelopen weekend en eigenlijk ook de aankomende dagen staan hier in het teken van carnaval.
Naar carnaval wordt echt maanden uitgekeken, heel veel geld en energie in gestoken en groots gevierd. Om bij te komen van de grote optocht is vandaag een groot deel van het eiland vrij.
Behalve onze tuinman blijkbaar, die stond vanmorgen als verrassingsact om 07.30 op de stoep.
Met in zijn carnavalswagen een grasmaaier en een bladblazer. De optocht met veel lawaai ging bij ons om 07.30 dus gewoon vrolijk verder. 
Omdat verder het leven een beetje op z'n gat lag hier, stond voor ons ook niet zo veel op het programma. Tot ik een appje kreeg van de tennisleraar. Of wij vanmiddag kwamen tennissen.
Eh, ja als jij er bent kom ik ook. Maar zo makkelijk ging dat dus helemaal niet.
Op weg naar tennis doorkruisen wij de carnavalsroute. Dat wist ik, maar ik had alleen niet verwacht dat ik om 15.00 er al niet meer langs kon. Ook een alternatief was al van dranghekken voorzien.
Vanavond hebben ze de afscheidsparade van de kinderen en tieners. Geen idee precies hoe laat, maar blijkbaar om 15.00 is alles al afgesloten. Er was nog maar één manier om bij tennis te komen en daarvoor zou ik echt een behoorlijk eind om moeten rijden. Ik wist al dat ik dit niet meer voor aanvang van de les zou redden. Dan maar afbellen, het was niet anders.
Thuis stonden bijna alle honden ons weer vrolijk op te wachten. Of je nou een half uur bent weg geweest of een halve dag, het maakt ze niks uit. Altijd blij dat je er weer bent.
Alleen Goofy kon niet bij het hek staan. Hij heeft weer een volledige terugval. Toen wij zaterdag aankwamen liep hij al wel weer rond. Gisteren zagen we dat hij toch weer meer bleef liggen.
Het arme schaap heeft geen controle meer over zijn achterpoten. Of het doet hem erg pijn om er op te staan. Feit is wel dat hij niet loopt en als je hem rechtop zet door z'n poten zakt.


Het is een raadsel wat hij precies mankeert. Karpattenziekte is al door twee dierenartsen genoemd en zelfs hondenziekte is ter sprake geweest. Dat laatste denk ik zelf niet. Hij vertoond verder het beeld niet van een hele zieke hond. Hij heeft alleen moeite met staan en lopen. Hij kan het wel want hij gaat wel naar buiten om te plassen, maar hij loopt dan wat stram. Ik hoop heel erg dat het toch nog gaat verbeteren, zo kan en mag het in ieder geval niet blijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten