zondag 12 februari 2017

Loverboys

Onze fosterhond Desi is alweer zo'n twee weken loops. Hier op Curacao proberen we eigenlijk alle honden die we fosteren en ook na plaatsing te steriliseren voor de (eerste) loopsheid. Het gaat zo vaak mis, ook al zitten de honden in een gesloten tuin, we willen hoe dan ook voorkomen dat er nog meer pups bijkomen. Dat het ook niet meevalt om een zwangerschap te voorkomen ondervinden wij op dit moment aan den lijve.
Al een paar dagen hebben we een paar loverboys voor de poort hangen. Geen idee waar ze vandaan komen, ze hebben wel een halsband om en zien er goed uit. Mogelijk weet het baasje niet eens dat ze bij ons voor de deur liggen te wachten. Ze hebben dus van een afstand geroken dat hier een loopse teef te vinden is. 
Desi is wel geïnteresseerd in de loverboys.


Stiekem wordt er door de kier van de deur naar elkaar gestaard.
Aan de andere kant wordt ook naar binnen gekeken.


Afgelopen donderdag was de tuinman bezig en had de poort open. Binnen no time stonden deze honden in de tuin. Gelukkig was Desi binnen, ze doet namelijk niet zo aardig tegen de tuinman.
Samen met Gilbert hebben we de honden weer naar buiten weten te krijgen.


Maar het gaf wel aan dat het opletten geblazen is met deze loverboys. Die nemen hun taak serieus en pakken elke kier om naar binnen te glippen.
Tico neemt zijn taak ook serieus, maar dan op een ander vlak. Tico is uiteraard gecastreerd en heeft weinig interesse in Desi. Hij vindt het maar wat irritant dat die loverboys voor zijn hek hangen. 
Met luid geblaf laat hij weten dat ze niet welkom zijn. Als Tico dus tekeer gaat weten wij wie er aan de andere kant van het hek staan. Het is allemaal wat onrustig in het zo pittoreske Julianadorp.
Wat mij betreft zijn we snel over deze periode heen, deze pooijer is er klaar mee! Niet alleen vanwege de risico's en de honden voor het hek, maar ook het schoonhouden heb ik wel gehad. 
Helaas is het nog even volhouden. De loopse periode bij een hond is ongeveer drie weken.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten