donderdag 23 februari 2017

Kou deel 2

Vandaag stond er slecht weer voorspeld. Het eerste wat we vanmorgen deden was naar buiten kijken hoe de situatie er op dat moment voor stond. Het viel ons niks tegen. De voorspellingen gaven aan dat er in de ochtend zware onweer en regen zou zijn. Het viel gelukkig allemaal reuze mee.
Alleen de zon had wel moeite om door de wolken heen te komen. Met de wind die nog steeds behoorlijk waait is het toch fris. En fris vinden wij rond de 24 graden. Ik weet het, als het in Nederland 24 graden is neemt iedereen ongeveer hitteverlof en worden de barbecues uit de schuur gereden.
Dat gold ook voor mij toen ik nog in Nederland woonde. Maar mijn lichaam is inmiddels al drie jaar 32 graden gewend en bij minder dan 25 graden heb ik het koud. 
Deze beachbabes hebben nog meer kou moeten doorstaan. Vanaf dag éen dat we hier waren was ook het douchewater koud. Menig scheldwoord is wel gevallen bij het wassen van de haren, brrrr.
Maar dat koude water vond ik ook wel typisch. Ik had in geen enkele recensie van dit huisje iets gelezen over ijskoud water. Ik ben (jawel 5 dagen later) maar eens wat kasten in de gang open gaan trekken. Ik vond een boiler en een kaartje.


Onder dit kaartje zat dus een knopje wat op off stond. Nu niet meer.


Beetje jammer alleen dat ze dit ons bij binnenkomst niet verteld hebben. Nou ja, de laatste dagen douchen we warm en ook de zon schijnt morgen weer als alle voorspellingen kloppen.
Terwijl ik hier geniet heeft Erik het thuis maar druk. Niet alleen heeft hij de zorg voor Youri die vanwege een werkweek van hot naar her gereden moet worden, maar heeft hij natuurlijk ook de hondjes.
Afgelopen dinsdagavond berichtte Erik mij midden in de nacht dat het niet goed ging met de pup.
Hij zakte door zijn achterpoten en kon niet meer overeind komen. Erik is direct met hem naar de dierenarts gereden. Onze eigen arts was niet bereikbaar dus werd het een ander waar hij gelukkig terecht kon. De diagnose was karpattenziekte. Dat had hij al en daar werd hij ook al tegen behandeld, maar de medicatie werd nu opgehoogd en hij kreeg er wat extra's bij.
Helaas ging het de volgende dag niet beter.


Nog steeds kon hij niet op z'n poten staan. Ook de eigen dierenarts is nog geconsulteerd.
Die dacht zelfs aan hondenziekte. Dat hopen we toch echt niet. Dat is niet alleen een moeilijk te bestrijden ziekte, maar ook nog eens zeer besmettelijk. Abby is door haar zwakke gestel nog niet ingeënt, die zou vatbaar kunnen zijn. Ik duim maar dat het karpattenziekte is. Is ook heel vervelend, maar niet gevaarlijk voor de andere honden. Het is even afwachten hoe het verder gaat. Helaas zit ik ver weg en kan niks. Zou hem heel graag even extra knuffelen en verwennen. Gelukkig neemt Erik deze taak nu waar. Hij heeft de pup Goofy genoemd en geeft hem lekker de aandacht die hij nodig heeft.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten