donderdag 16 februari 2017

Het komt goed

Het is nog twee dagen voor mijn vertrek naar de Bahama's. Dat betekent natuurlijk drukte met inpakken en alles goed achterlaten.
Ik ben erg blij dat het er naar uit ziet dat de hagedis het probleem van pup was. Zijn eetlust was vandaag weer prima en ook zijn speelse kwaliteiten kwamen weer tevoorschijn.
Hij heeft waarschijnlijk toch echt flink buikpijn gehad. Nu alles weer normaal lijkt kan ik het tenminste rustig achterlaten.


Abby heeft ook flinke buikpijn gehad, maar dan van de honger. Zij was hierdoor heel fel tegen de andere honden. Ze was maar wat bang dat ze geen eten zou krijgen of dat ze het zou moeten delen.
Inmiddels is de rust wedergekeerd en heeft ze ingezien dat iedereen hier zijn eigen bakje krijgt.
Ook zij en zelfs meerdere keren op een dag.
Ze begint langzaam aan te komen. Haar ruggenwervels zijn minder zichtbaar en ook op haar ribben komt wat spek.



Nog een paar weken en dan is haar verleden niet meer zichtbaar. Fysiek niet en mentaal.
Dat geldt voor dit hondje nog niet.


Dit is weer een heel ander verhaal. Dit hondje is vorig jaar november als pup van straat gehaald. Mensen met goede bedoelingen hadden hem gevonden en mee naar huis genomen. Een aantal keer hebben ze via facebook geprobeerd een nieuw baasje te vinden, maar dat is niet gelukt.
Hun eigen hond keerde zich steeds meer naar de pup. De situatie werd zo onhoudbaar dat de twee gescheiden van elkaar moesten leven. Dit betekende voor de pup dat hij vele uren op een dag in de garage moest doorbrengen. Oei, dat is echt niet goed voor zo'n jonge hond. Die moet juist in de eerste maanden heel veel leren en meemaken. We zagen op de foto dan ook een hondje met een wat schuwe bange blik. De vraag was of we konden helpen.
Heel toevallig sprak ik vorig weekend iemand die wel wilde fosteren. Ze hebben zelf een hele fijne stabiele hond die als fantastisch voorbeeld zou kunnen fungeren.
Het hondje is er vanmiddag gebracht. Lange tijd heeft hij in een hoek in huis gezeten.


Maar vanavond kreeg ik al een filmpje te zien waarop hij met de hond van de foster speelde. Zo snel al, dat had ik niet verwacht. Maar dat geeft goede hoop, het gaat wel goed komen met dit kereltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten