zondag 26 februari 2017

Jack is back

Het is heerlijk om weer thuis te zijn. Natuurlijk is op vakantie gaan ook geweldig, maar maar om Erik, Youri en de honden weer om me heen te hebben is ook erg fijn.
Ik gaf gisteren al een kleine hint, maar op dit moment hebben we er twee honden bij.
Twee oude bekenden, al hoewel ze misschien niet voor al mijn lezers bekend zullen zijn.
De twee loges die we op dit moment hebben zijn Jack en Bella.
Iedereen die mij al lange tijd volgt kent ze waarschijnlijk wel. Jack was mijn allereerste fosterhond die er zo ernstig aan toe was dat we niet wisten of hij het zou redden. In mei 2015 werd hij onder de karpatten bij mij binnen gebracht.


Dit was hem toen, één hoopje ellende. Niet veel later vond ik Bella op de shut. Gedumpt, waarschijnlijk omdat ze loops was.
Jack en Bella werden dikke maatjes en zijn samen geadopteerd.


Vorige week kreeg ik een noodoproep van het baasje. Wegens persoonlijke omstandigheden zou hij een aantal maanden niet voor zijn honden kunnen zorgen. De situatie was ernstig en er moest voor vijf honden binnen een week een oplossing gezocht worden. Het ziet er waarschijnlijk naar uit dat de oudste hond die al op z'n einde loopt ingeslapen zal worden. Voor de andere vier was tot op heden geen oplossing.
Ja jeetje wat doe je dan? Naar het asiel werd geopperd. Nog los van het feit of ze daar wel plek hebben wil ik niet dat ex fosterhonden in het asiel terecht komen.
Gisteren heeft Erik Jack en Bella opgehaald. Ze hebben gelukkig niet heel erg geleden onder de situatie waar ze vandaan gekomen zijn. Ze zien er echt goed uit.



Ze zijn nu in ieder geval veilig, maar ik ga wel verder kijken waar ze zolang naar toe kunnen.
Ik vang eigenlijk geen honden op waar verder niets mee aan de hand is. Dus geen vakantie opvang en dergelijke. In deze schrijnende situatie kon ik even niet anders. Een hond als Jack kan zo maar in verkeerde handen vallen, daar hou ik het liefst zelf de regie over. 
Maar feit is wel dat ze nu twee zeer schaarse fosterplekken in nemen en ik hierdoor niet kan doen wat ik zo graag doe, honden een tweede kans geven.
Ik ben dus hard nadenkende hoe ik dit ga oplossen. Ik heb al gedacht aan een crowdfunding om alle vier de honden tijdelijk in een pension onder te brengen, of een oproep op Facebook voor tijdelijke plaatsing, hoe dan ook wil ik absoluut het baasje van Jack en Bella helpen, maar ook mezelf niet in de weg zitten. Ideeën zijn welkom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten