zondag 12 februari 2017

Dat geeft voldoening

Het gaat goed met ons magere meisje. Ze begint langzaam iets meer spek op de ribben te krijgen en wordt in haar hele doen en laten wat stabieler. Ze kan nu al een beetje meerennen met de andere als er wat te beleven valt bij het hek. Ze komt nog steeds wel als laatste aan, maar ze loopt er nu niet meer heen maar rent op haar manier. Best grappig om te zien.
Maar nu natuurlijk die naam. Als het een reu was geweest waren we er allang uit geweest. Dan had hij Berend botje geheten door de botten die zo uitstaken. Maar een teefje Berend noemen is een beetje raar. Die bewaren we gewoon voor een ander hondje. We hebben gekozen voor de naam Abby die verzonnen was door Leny. Abbygail klinkt heel sjiek en eigenlijk is dit ook een sjieke hond. Ze is mooi en elegant en heeft hele bijzondere ogen. Daar mag ook een bijzondere naam bij horen. Abby leek ons een mooie korte versie van Abbygail.
Abby geniet ontzettend van alle liefde die ze krijgt, zo ontzettend dankbaar dat ze is. Als je naast haar gaat zitten wordt je volledig nat gelikt door de kusjes die je van haar krijgt. 
Ze doet niet meer zo lelijk tegen de andere honden. Ik moet haar alleen nog erg in de gaten houden tijdens het eten. Als ze klaar is duikt ze meteen bij een ander in de bak. 


Het pupje dat hier even logeert was vandaag niet helemaal lekker. Hij was erg warm en had geen zin in eten. En dat terwijl hij de afgelopen twee dagen totaal geen moeite had met de brokken.
Eigenlijk zou hij morgen naar zijn nieuwe fosters gaan, maar dat gaat nu niet. Ik wil eerst even kijken hoe dit verder gaat voordat hij verhuisd. Dat hij niet lekker is vinden we niet leuk, maar dat hij nog even blijft vinden we allemaal niet erg. Dit is ook weer zo'n schatje.


Ik ben dit weekend ook bij Jimmy gaan kijken. Ik had sowieso beloofd aan het baasje dat ik nog wat anti wormen tabletten zou brengen, maar ik was natuurlijk ook heel benieuwd hoe hij er nu bij zat.
Het veel mee weer alleszins mee. Hij liep met z'n hondenvriendje los door de tuin en zag er verder goed uit. Nu had de eigenaresse natuurlijk gezegd dat het er haar om ging dat hij waaks moest zijn als ze aan het werk was en op die momenten wilde ze hem aan de ketting. Ik zal dan ook zeker nog een paar keer doordeweeks door de straat rijden.
Ik ben ook bij de buurman van Jimmy geweest. Toen ik Jimmy kwam brengen, liet de buurman ook zijn hond zien. Hij was erg begaan met zijn hond, maar ze was mager en oogde niet fit.
Het baasje maakte zich wel wat zorgen want ze at bijna niks meer. Ik had hem toen beloofd dat ik ook voor deze hond wat anti wormen tabletten zou meenemen. Ook had ik een kuur bij me tegen karpattenziekte. Grote kans namelijk dat de hond hierdoor zo mager was en niet wilde eten. Door een kuur te geven konden we eens kijken of dat verbetering gaf. Natuurlijk ben ik geen dierenarts en wil ook zeker niet in hun vaarwater zitten, maar een consult en medicatie kunnen deze mensen niet betalen.
De hond bleek ook niet gesteriliseerd. Het baasje wilde dat wel, maar ook dat kon hij niet betalen.
Hij wilde wel een bijdrage doen. Daar zijn we al heel blij mee. Al springen ze met een klein beetje bij, er moet toch ook het besef zijn dat als je de verantwoording over een hond neemt er ook kosten aan verbonden zitten. Deze man was echt heel lief voor zijn hond, alleen heeft hij het echt niet breed.
Er was bij deze buurman weer een andere buurman op visite. Die had het allemaal zo eens aangekeken en aangehoord. Toen ik weg ging liep hij met me mee en vroeg of ik hem misschien ook wilde helpen. Hij had een aantal katten in de tuin die aan waren komen lopen. Hij voerde ze, maar inmiddels waren het er al 11. Hij wilde niet dat het er nog meer zouden worden en vroeg of ik de katten ook kon steriliseren. Jazeker, daar kan ik ook voor zorgen. Ik was oprecht blij toen ik deze straat verliet. 
Één blije ex foster hond die vrij in de tuin loopt, één buurhond die ik mag steriliseren en iemand die aan de bel trekt vanwege de hoeveelheid katten. Dat geeft echt voldoening. Hopelijk volgen er meer in dit wijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten