dinsdag 8 december 2015

Negatief maakt positief

Zoals ik al had verwacht heeft niemand zich aangemeld als mogelijke baas voor Vera.
Nog niet vanuit Nederland en ook niet vanuit hier. Geeft niks. Houden we Vera nog lekker tot na de feestdagen. Ze is totaal geen hinder, juist alleen maar lief. Daar kan ik er wel tien van hebben.
Helaas nog meer slecht nieuws. Erik moet toch nog een keer voor het werk naar Nederland.
Wel een beetje een teleurstelling. We hadden ons ingesteld opdat de vorige de laatste van dit jaar zou zijn en vanaf 14 december vakantie. Nou niet dus. Op 14 december vertrekt hij voor een aantal dagen naar Nederland. Omdat wij positief zijn ingesteld en dus van niet leuke dingen iets leuks maken, hebben we via internet een aantal leuke kerstkadootjes besteld en laten afleveren bij oma.
Erik rijdt daar richting het werk langs en kan dat dan mooi meenemen. Alle andere dingen zoals de hondenspeeltjes zijn de vorige keer al meegegaan, dus nu wat spulletjes voor ons zelf.
Dat kan echt heel leuk zijn hoor, om online te shoppen. Hier is dat echt nodig. Ze hebben hier op het eiland echt niet alles of knetterduur. Zo weten we er toch nog een positieve draai aan te geven.
Die kerstkadootjes komen uiteindelijk toch onder een echte boom. Met de emigratie had ik een kunstboom gekocht ervan uit gaande dat ze hier geen echte zouden hebben.
Ik was vorig jaar dan ook hoogst verbaasd dat ze wel degelijk echte bomen verkochten.
Voor mij is het ultieme kerstgevoel een heerlijk ruikende echte boom.
Die kunstboom blijft lekker in de doos, ik ga voor echt! Morgen is het zo ver. Dan ga ik langs wat winkels die echte bomen verkopen. We hebben maar vast wat lampjes buiten opgehangen om in de sfeer te komen.


Positief is ook Boris. Hij is volledig gewend aan zijn kap. Hij rent er lekker mee rond en staat zelfs met dat ding om bij het hek te blaffen. Ik denk niet dat het indruk maakt bij eventuele inbrekers.
Gelukkig lopen er ook nog een stel zonder kap. Zijn wond geneest erg goed. Ik heb niet het idee dat hij er last van heeft. Gelukkig maar. Over een week kunnen de hechtingen er uit.
En dan, dan gaat hij bijna op reis! Op naar zijn eerste kerst in een liefdevol huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten