donderdag 24 december 2015

Drukke feestdagen

Twee dagen geleden schreef ik over pups die aan een hele drukke straat woonden.
Er waren er al drie dood, de andere drie liepen met gevaar voor eigen leven bedelend over straat.
Ik had het niet verwacht, maar ik werd gebeld door de eigenaresse.
Was er eergisteren nog sprake van dat ik misschien twee van de drie mocht meenemen, nu wilde ze de pups ineens allemaal kwijt. En of ik ze die middag nog kon halen. Pfffff.
Ik las vorige week nog in de reacties op mijn blog dat het lekker was dat ik het wat rustiger aan kon doen tijdens de feestdagen. Saar en Boris natuurlijk naar hun forever home en Binky geadopteerd en wachtende op zijn vertrek. Maar nog voor eerste kerstdag aanbreekt heb ik het drukker dan ooit!
Want natuurlijk ben ik ze gaan halen. Die kans krijg je maar 1 keer. Voor hetzelfde geld bedenkt ze zich toch nog. 


De eigenaresse vertelde dat de pups op 11 september geboren zijn. Dat betekent dat ze al drie maanden zijn geweest. Je zou het ze niet geven, zo mager en klein zijn ze.
Thuis konden we direct aan de slag met het verwijderen van karpatten.
Maud kon het niet aanzien, zo zielig. Het krioelde in de oren. We hadden ook wel een anti karpatten tablet gegeven, maar het duurt dan toch nog even voordat ze echt dood zijn.


We noemen ze nu gekscherend de drieling. Met z'n drieën verkennen ze de tuin, banjeren ze door het huis en ontdekken ze poes.
Daarna vallen ze ook met z'n drieën in slaap.


Mama hond komt langzaam bij van haar avontuur op straat. Ze is zo lief en zo dankbaar. Ze geniet van de aandacht. Ze durfde vanmiddag nog niet naar binnen. Als je langs liep piepte ze van blijdschap en kwispelde hard. Als je haar dan binnen riep trappelde ze wel met haar pootjes, maar ze durfde niet.


Het komt wel goed met haar en met de drieling. Ze zijn allemaal voor kerst uit hun benarde situatie gehaald. Zij kunnen nu gaan bijkomen en genieten.
Voor mij een drukke kerst, maar ik heb het er graag voor over. 
Ik heb gedaan wat ik wilde doen. Zo veel mogelijk dieren een fijne kerst bezorgen!
Ik hoop voor een ieder dat hij zijn hart volgt en daardoor met een fijn gevoel kerst kan vieren.
Het hoeft niet zo groots te zijn als wat ik doe, maar kijk eens om je heen. Doe eens wat voor een ander, mens of dier, een klein gebaar kan een groot verschil maken!
Fijne feestdagen allemaal.












1 opmerking:

  1. Fantastisch gedaan en zo superlief dat je ondanks de rust waar je vast hard aan toe was ze toch vol liefde hebt opgenomen. Ik wens jou en al jouw dierbaren en alle diertjes ondanks de drukte hele fijne en gezellige dagen toe! Wat zijn mensen toch vaak slecht voor dieren, arme moeder, en ook arme pups ze zijn toch afhankelijk van ons allemaal. Ik kan het gewoon niet begrijpen, daarom ben ik supergelukkig als ik dit soort ervaringen lees, ze zijn in goede liefdevolle handen thanks 👍X!

    BeantwoordenVerwijderen