donderdag 3 december 2015

Cool toch?

Wat was het heerlijk vandaag! Lekker koel briesje, beetje bewolkt waardoor het niet zo warm was.
Heerlijk, ik teken hiervoor.
Over dat koel gesproken. Daar wil ik wel iets met jullie over delen. Ik zie regelmatig een bepaalde handeling en moet daar toch zo om lachen.
Als ik in de supermarkt ben en ze zijn bij de koeling aan het bijvullen dan doen ze dat in dikke winterjas met muts op. Cool toch?
Echt waar, ik maak geen geintje. Het is voor de inwoners van hier echt te koud bij het koelingsgedeelte.


Met toestemming van de vakkenvullers heb ik deze foto gemaakt. Dit zie ik bij meerdere winkels en is dus eigenlijk gewoon hier. Kan me niet heugen dat ik in Nederland jongeren in dikke winterjas met muts  de yoghurt heb zien aanvullen? Of was ik toen misschien niet in de winkel? Dat kan natuurlijk ook.
Met Boris gaat het ietsje beter. Zijn balzak is iets geslonken, maar nog steeds wel groot.
De spanning is er een beetje vanaf, dat zal vast beter voelen. Maar het is allemaal wel blauw. 
De voorbereidingen voor zijn vertrek zijn in volle gang. Ik heb veel contact met zijn toekomstig baasje en al veel informatie wordt uitgewisseld.
Aankomende zaterdag gaat er een eerste lichting honden vanuit het dierenasiel naar Nederland.
Het is echt superfijn dat dit mogelijk is en dat er mensen in Nederland hun hart open stellen voor de lieve hondjes van hier. We merken hier een beetje dat we op een verzadigingspunt zitten.
Zelfs pups raken we moeilijker kwijt. Dat is ook niet raar met de grote hoeveelheid honden die we hier hebben op het relatief kleine inwonersaantal. Dan is de kans altijd groter dat er tussen de 17 miljoen inwoners van Nederland net wel iemand zit die nog zoekende is.
Ik ga nu proberen of we voor Vera iemand kunnen vinden. Vera is superleuk. In het begin wat bang en terughoudend, maar als ze eenmaal zich op haar gemak voelt is ze zo leuk.
Wij vinden haar echt een hond voor in Nederland. Ze houdt van meerennen met de fiets en als je hard loopt. Typisch Nederlands toch? Wat ze ook leuk vindt is katten jagen. Vinden wij wat minder, dus het toekomstige baasje moet wel zonder katten zijn.
De kosten voor het overbrengen van Vera inclusief alle benodigde entingen en papieren is tussen de 100 en 120 euro. Dit ligt aan het gewicht van Vera plus kennel en het gewicht van de bagage van de vluchtbegeleider. 
Misschien ken je toevallig net iemand die een look a like labrador hondje zoekt. Laat maar weten!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten