woensdag 2 december 2015

Geen bal aan

Vandaag was Youri jarig. Natuurlijk wordt dat gevierd, maar nu met beide kinderen op de middelbare school is dat toch anders. Geen traktaties meer die eerst gemaakt en daarna gebracht moeten worden. Geen uitnodigingskaarten voor feestjes meer. Ach, het maakt de verjaardag er niet minder om.
Wat ik ook zo heerlijk vind aan het niet meer hebben van kinderen op de lagere school?? 
Ik hoef nu geen suprise meer te maken. Elk jaar was er dat gedonder. Kind zonder inspiratie en twee linker handen op knutselgebied. Vooral Youri vond er geen bal aan.
Een gedicht maken was al helemaal iets wat niet voor ze was weggelegd.
Welke dyslect wordt blij van het bedenken van een gedicht? Ik moet ze nog tegenkomen.
Dit jaar wel een gedicht maar zonder surprise. Mama blij en Youri ook.
Boris zal deze verjaardag ook nog lang heugen als geen bal aan. Geen bal in, maar ook geen bal aan.
Voor alle mannelijke lezers, ik zou hier gewoon stoppen. Niet meer verder lezen en morgen weer opnieuw inloggen. Ik heb je gewaarschuwd. 
Maar goed, Boris dus. Die kreeg gisteravond last van enorme zwelling van zijn balzak.
Vanmorgen was het nog erger. Zo uit het niets. Hij zit er niet aan. 
Zijn lege balzak is gevuld met vocht, bloed waarschijnlijk, waardoor hij nu loopt met een voetbal tussen z'n benen. Oke, hij is iets minder groot, maar het formaat van een tennisbal is hij al gepasseerd.
Zwelling en vochtvorming is op zich niet zo heel erg, kan gebeuren. Maar Boris was gewoon zielig.
Hij wist niet hoe hij moest liggen of zitten. Dan maar blijven staan. Maar eigenlijk wilde hij slapen en nog bijkomen van de narcose. Terwijl hij stond viel hij in slaap. Helaas is staande slapen voor honden niet weggelegd en viel hij bijna om. Dan gingen zijn ogen weer open en stond hij weer een tijd.
Echt zo sneu! In overleg met de dierenarts heeft hij nu pijnstillers en een antibiotica. Hopen dat de zwelling snel minder wordt en dat hij weer gewoon kan lopen, want zo is er geen bal aan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten