zondag 1 maart 2015

Zondagse bezigheden

De zondag begon zoals zovele zondagen. Eerst even uitslapen, lekker ontbijten en dan zien we wel weer.
Dat 'zien we wel weer' was tot 14.30 gepland, daarna hadden we afspraken staan.
Vanmiddag gingen we op bezoek bij een collega die vorig jaar met zijn gezin een geweldige reis door Costa Rica heeft gemaakt. Omdat wij daar ook wel ideeën bij hebben werden we uitgenodigd voor een gezellige middag waarbij ervaringen uitgewisseld werden.
Er was nog een collega met gezin aanwezig die dezelfde vakantieplannen hebben en zo werd het een gezellige middag /avond.
Na het informatieve maar vooral gezellige samenzijn stond er nog iets heel anders op het programma.
Ik moest twee honden ophalen bij de struisvogelfarm.
Deze twee teefjes waren daar gedumpd en mochten er onder geen beding blijven.
De eigenaar heeft al eens eerder honden op het terrein gehad die helaas een aantal struisvogels hadden dood gebeten. Als deze hondjes nog langer bleven zou hij passende maatregelen nemen. Over die passende maatregels kunnen we speculeren, maar ze zullen niet in het voordeel van de hondjes zijn geweest. Ik kan de honden nu niet opvangen, maar we hebben wel iemand bereid gevonden die de hondjes bij zich houdt totdat ik plek heb. En mocht het heel goed gaan, dan blijven ze bij deze foster.
Voordat ik ze mee kon nemen heeft een medewerker van het restaurant gelukkig een week lang de tijd gekregen om ze te voeren en daarmee aan mensen vertrouwd te laten raken. Dit maakt het vangen een stuk makkelijker.
Ondanks dat was het natuurlijk niet fijn voor de hondjes. Ze schrikken van de riem die je omdoet en raken in paniek. Je moet ook niet vies zijn van honden. Ook deze lieten van schrik hun urine lopen en werden we dus beide onder geplast. Ach de douche is geduldig. Nadat ze van de schrik waren bijgekomen konden we ze zelf optillen om naar de auto mee te nemen.
Daar hebben we ze er in gelegd en ze hebben zich niet meer bewogen.



Toen we ze bij de foster hadden gebracht was de witte alweer aardig bijgedraaid. Ze kon aangehaald worden en al heel zachtjes kwispelen. Ze weten gewoon wanneer het goed is. Ik ben er van overtuigd dat ze dat voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten