zondag 15 maart 2015

Toekomstmuziek

De morgen begon vandaag met poep ruimen, plas ruimen, plas ruimen, poep ruimen en dat zo nog even door. De vijf puppy's zijn uiteraard nog niet zindelijk. Ze doen snachts alles nog in het hok en zodra ze eruit komen ook nog eens voor de deur, op de stenen en als het tegenzit ook nog binnen in huis. Ik ruim alles altijd direct op. Vind ik zelf persoonlijk erg hygiënisch, maar je moet ook wel.
Ze zijn nog zo onnozel dat ze er ook vrolijk doorheen waggelen.
Nou dan heb je pas wat te doen! Nee hoor, dan kan je het maar beter direct verwijderen.
De verhouding Tico en de mama ( die we Mira hebben genoemd) gaat iets beter.
Ze is niet veel hondengedrag gewend. Ze kijkt erg raar als Luna en Tico samen spelen. Luna heeft dan vaak een heel hoog enthousiast blafje. Terwijl Tico en Luna speelden deed Mira ook een poging tot een hoog blafje. Je had die koppen van die andere twee moeten zien. Heel verbaasd keken ze op om daarna weer vrolijk verder te gaan. 
In de loop van de middag had ik een afspraak op Blue Bay beach. Er komt een nieuwe stichting op het eiland die zich gaat bezighouden met het voeden van alle zwerfhonden op Curacao.
Er waren wat mensen gevraagd die veel voor de honden op het eiland doen om eens mee te denken aan waar je zoal tegen aan zou kunnen lopen.
De eerste vraag is dan natuurlijk direct al "hoe zie je het verschil tussen een straathond en een zwerfhond?" 
In deze definitie is een straathond een hond die dagelijks een rondje door de buurt loopt maar wel een eigenaar heeft. Een zwerfhond daarentegen heeft geen eigenaar.
Helaas kom je ook genoeg straathonden tegen die er slecht uitzien maar dus wel een eigenaar hebben.
Wat doe je dan? En zo waren er nog veel meer denkpunten waar we over brainstormden. Natuurlijk zal er nog genoeg zijn waar straks tegenaan gelopen gaat worden als men daadwerkelijk gestart is.
Maar wat nu al besproken kan worden kan dan vast geregistreerd worden.
Het zou wel heel fantastisch zijn als dit allemaal goed gaat lopen. Alle zwerfhonden worden dan voorzien van een maaltijd op een vast tijdstip op de dag. Als ze goed benaderbaar zijn kunnen ze gesteriliseerd worden en dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat er eindelijk door de grootschaligheid van dit project echt een vermindering van het aantal zwerfhonden komt.
Prachtige toekomstmuziek waar ik hopelijk nog veel succesverhalen over kan gaan schrijven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten