dinsdag 3 maart 2015

Niet makkelijk

Vorige week had ik al een eerste poging ondernomen om een moederhond van straat af te halen, mee te nemen naar de dierenarts en daar te laten steriliseren. Helaas lukte dit toen niet doordat ze veel te bang was en daardoor niet vast gepakt kon worden.
Ik heb gewoon weer een nieuwe afspraak gemaakt en zou het vandaag nog eens proberen.
Makkelijker gezegd dan gedaan. We hadden leverworst met een tranquigel, waarmee ze in slaap zou moeten vallen. Maar ze sliep niet. Ze was wel wankel, maar bleef alert. Telkens als wij eraan kwamen ging zij er weer vandoor. Toen ze een ander terrein op liep en vervolgens in de mondi verdween hield het voor ons op. Er lopen nog twee honden op het terrein en die zijn lang zo moeilijk niet. Deze is gewoon te aaien. 


Natuurlijk heb ik nu net de minst sociale op het oog.
Dat betekent dus weer bellen en de afspraak verzetten en dan de volgende keer met nog zwaarder geschut komen.
Ik bel dan met Stichting Dierenhulp. Deze stichting is ook actief in Nederland en heeft onder andere een afdeling hier op Curacao.
Via Stichting Dierenhulp kunnen mensen die wel een hond hebben maar weinig geld te besteden hebben toch hun hond laten steriliseren. Dit wordt dan gratis gedaan of tegen een donatie. 
De hond waar ik mee bezig ben heeft geen eigenaar en kan dan ook via de stichting geholpen worden.
Op deze manier hopen we dat er ooit een vermindering komt van het aantal honden cq puppy's op straat. Ze helpen trouwens niet alleen honden, ook katten worden gesteriliseerd en daarna weer uitgezet. Ik ben dan ook erg blij met zo'n stichting op het eiland. Dit teefje is nu de eerste waar ik mij voor inzet dat ze geholpen wordt. Er zullen er vast nog vele volgen. Gelukkig hoef ik al die operaties niet zelf te betalen. 
Stichting Dierenhulp leeft ook van donaties. Voel je je geroepen om iets voor de dieren te doen, maar vind je aan een particulier storten wat eng, denk dan aan stichting Dierenhulp. Hebben zij voldoende geld in kas, kunnen wij weer honden en katten vangen om te laten helpen.
Nu ik geen ritjes dierenarts had vandaag, kon ik een lekker avondmaal maken. Met wat extra tijd maak je toch net even wat anders.
Voor oma hebben we rijst gemaakt met kip in ajam smoor. Lekker met gebakken bananen en komkommer in zoet zuur.


Oma at vanavond voor het laatst mee. Morgen vliegt ze weer naar huis. Dan zit haar maand Curacao er weer op. Het is haar weer zeer goed bevallen en het liefst komt ze volgende maand weer.
Extra leuk waren natuurlijk de hondjes die ik nu heb en het is voor mij leuk om te laten zien wat mijn passie is. 


1 opmerking:

  1. San, zal ik de volgende keer met je meegaan om de hond te vangen? En ja.....ik ga oma missen!! XXXX Esther

    BeantwoordenVerwijderen