woensdag 11 maart 2015

Hoge bomen vangen veel wind

Het waait hard en niet zo maar hard, maar heel erg hard!
In ons vorige huis hadden we dan dat het broodbeleg van je bord afwaaide. 
Daar hebben we hier gelukkig geen last van. Is het in het ene hoekje te erg, dan verkassen we met ons boterhammetje gewoon naar een ander hoekje.
Maar hier schuilen hele andere gevaren. Het kan zo maar zijn dat terwijl je door de tuin loopt je getroffen wordt een palmtak. 


En die kunnen best scherp zijn.
Ik denk dat ik nu in Nederland verplicht zou zijn met zo'n gele bouwhelm door de tuin te lopen, haha. 


Hier is alles op eigen risico.
Soms vallen ze met bosjes naar beneden. De honden vinden ze fantastisch om mee door de tuin te rennen. Maar het geeft zo'n rotzooi dus het meeste ruim ik op.
Krijg je hele bijzonder creatief gevulde containers van.


En wat niet past leggen we er maar naast.
Net zoals in Nederland hebben we hier ook dat je gewaarschuwd wordt met kleurcodes. In Nederland ken ik de drama's bij code geel en oranje nog wel. Zeker als het héél misschien hard zou kunnen gaan sneeuwen, dan werd alvast alle openbaar vervoer plat gelegd.
Hier hadden we gisteren code geel en vandaag code oranje met een waarschuwing voor een hoge zee met golven van 2,5 meter hoog. 

Normaal hebben we eigenlijk vrijwel geen golven dus is 2,5 meter best pittig.
Verder nog iets? Nee hoor, voor de rest mag je het zelf uitzoeken. Treinen hebben we niet dus die rijden ook niet. Bussen reden toch al niet op tijd dus daar verandert ook niks aan. Varen zou ik niet aanraden, maar het word je ook niet verboden. Wil je lekker varen, prima ga je gang.
Maar veel wind geeft ook mooie plaatsjes.
We hebben een aantal prachtige plekjes op Curacao waar de natuur laat zien wat hij waard is. Met veel wind is het daar nog spectaculairder.


Zo heeft elk nadeel ook z'n voordeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten