woensdag 4 maart 2015

Lunchtijd

Vandaag was zo'n dag dat ik er achter kwam dat ik het beter anders had kunnen doen.
Wij hebben hier een rekening bij de RBC bank. Één van de vele banken die Curacao heeft.
Daar hebben we ook online banking bij, alleen zijn ze vergeten de 100 bladzijde tellende gebruiksaanwijzing bij te leveren.
Inloggen om het saldo te checken gaat nog prima evenals zien wat er af en bijgestort is.
Maar dan betalen. Echt er is geen touw aan vast te knopen. En even een klein bedrag storten van de één naar de andere rekening om te testen kan ook niet, want dat zou dan gaan van ING naar RBC en dat kost transactie kosten. 
Om dan alsnog een rekening te kunnen betalen, moet je zelf naar de bank waar het bedrijf waaraan je  moet betalen zijn rekening heeft. Dus niet naar de bank waar jij een account hebt. 
Ik weet ook niet zeker of je wel bij die betaalbalie kunt pinnen, dus pin ik eerst maar buiten uit de muur om vervolgens binnen in de rij te gaan staan.
Nu was ik er alleen op een heel verkeerd tijdstip. Ik was er om 12.15 en om 12.15 is het lunchtijd.
En in die tijd gaan veel mensen even boodschappen doen of naar de bank.
Een lange rij dus. Maar ja, bankpersoneel moet ook eten. Zonder de broodnodige energie doen ze helemáál niks meer. Dus zo zijn er van de tig loketten maar een paar open. De rest is lunchen.
Het mocht even duren maar ik heb weer mogen betalen. 
Daarna op naar de Subway. Een ideetje van oma zo op de laatste dag van haar vakantie.
Ik zal kort zijn. Het was er ook lunchtijd. Zelfde probleem. Veel klanten, weing personeel.
Ik snap dat echt niet. Dat ze juist op het drukste moment zelf ook gaan lunchen. Maar volgens mij interesseert ze dat hier helemaal niet. Waarom zou je je druk maken. Lunchtijd is hier vaak twee uur, dus van 12.00 tot 14.00. Alle tijd om naar de bank te gaan of om iets te eten te halen.
Ik denk dat het echt iets van ons is om je zelfs in je lunchpauze druk te maken. 
In dat opzicht kunnen we nog een hoop van de mensen hier leren. Tijdens het in de rij staan heb ik niemand tig keer op z'n horloge zien kijken, horen zuchten en steunen of zien voordringen. Ze nemen het zoals het is en dat doe ik dan ook maar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten