woensdag 25 maart 2015

Verkeer(d)

Dat verkeer hier, dat blijft toch iets aparts.
Ik heb er al vaker over geschreven, maar blijf me erover verbazen.
Meestal blijft het bij verbazen, vandaag bedacht ik me snel dat ik ook wel even een foto kon maken.
Altijd handig voor het blog.
En zie hier.


Een pick up die drie palmbomen vervoerd. Gewoon zo achterin zonder dat ze vast staan of iets dergelijks.
Misschien een leuk detail, dit is de weg die zo omhoog gaat de brug over. Ik heb er niet op gewacht, maar ben er langs gegaan.
Het vervoeren van mensen of materiaal in je achterbak is heel gewoon. Ik zie regelmatig zelfs kinderen vervoerd worden in de laadbak van een pick up. Er was niet zo lang geleden nog een discussie op Facebook over het meenemen van mensen achterin. Het werd vooral een discussie tussen lokalen en Nederlanders. De Nederlanders zagen de gevaren en de verantwoording die men draagt voor anderen.
De lokalen zagen het vooral praktisch, want anders kan je nooit eens met z'n allen ergens heen.
Ook doen ze het al járen zo en het gaat altijd goed. Dat is ook wel zo. Lees nooit over een aanrijding waarbij mensen uit de laadbak gelanseerd zijn.
Zijn wij Nederlanders dan zo overbezorgd en zien wij overal gevaar? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat mijn kinderen onder geen beding zo achterin de laadbak bij iemand mogen zitten. Of in de gordel of anders maar niet mee. Laat mij maar lekker bezorgd zijn.
Ik las net nog een Nederlandse website. Er stond iets op over het zo snel mogelijk vrij maken van de rijbaan na een aanrijding.
Haha, hier is het volledig tegenover gesteld. Als je hier een aanrijding hebt gehad blijf je staan waar je staat. Midden op de weg en niemand kan er langs? Jammer dan.
Er komt dan een bedrijf dat foto's voor de verzekering maakt en dat kan alleen maar als alles in de positie staat zoals de aanrijding heeft plaats gevonden.
De eerste keer dat je in een nutteloze file staat door zo'n aanrijding kan je jezelf wel opvreten.
Moet zeggen, dat leer je snel af. Je kunt het toch niet veranderen en het hoort er hier gewoon bij.
Als je zegt dat je te laat bent door een aanrijding ergens dan is dat zo, klaar.
Goh, wat dat betreft kan je hier wel een hoop leren. Relax.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten