maandag 30 maart 2015

Een gezellig weerzien

Na gisteren voor het eerst sinds lange tijd de familie weer gezien en gesproken te hebben, was het vandaag tijd voor vrienden.
Onze rit ging naar Dronten waar eerst Youri aan de beurt was. Die bracht ik bij zijn vriendje Tim om daarna ze samen naar school te brengen. 
Ik ben meegegaan de klas in om de juf even zijn komst uit te leggen. De kinderen waren allen blij verrast Youri weer te zien. Voor Youri is dit de laatste keer dat hij ze allemaal zo in deze hoedanigheid tegenkomt. Als wij volgend jaar weer op bezoek komen zit iedereen op de middelbare school.
Voor hem was dit dan ook erg belangrijk en hij had er dan ook erg veel zin in. 
Daarna heb ik Maud afgezet bij haar oude school. Ook om wat oud klasgenoten te begroeten, maar vooral om daarna met haar vriendinnen een broodje te gaan eten in het dorp.
En dat laatste ging ik zelf ook doen. Lunchen met mijn vriendinnen. Grappig hoe je gewoon de draad weer oppakt en elkaar van alles te vertellen hebt terwijl we elkaar bijna een jaar niet gezien hebben.
Hierna heb ik een rondje door het dorp gedaan. Leuk om spontaan bekenden tegen te komen die je ook nog herkenden. 
Vervolgens doorgereden naar onze oude straat waar ik een spontaan bezoekje bracht aan buren van een paar huizen verderop. Ik had ze niet op de hoogte gebracht omdat ik niet zeker wist of ik het zou redden. Maar eigenlijk is het veel leuker om mensen zo te verrassen. Deze was in ieder geval erg geslaagd! Ik werd spontaan uitgenodigd voor een hapje eten en zo hebben we gezellig onze avonturen doorgenomen.
En de dag eindigde bij onze echte naaste buren. Vorig jaar een verrassingsbezoek geprobeerd maar toen waren ze niet thuis. Nu dan maar voor de zekerheid een echte afspraak gemaakt.
En ook dit bezoek werd erg gewaardeerd. En dat terwijl we elkaar toch bijna 1,5 jaar geleden voor het laatst gezien hadden. Zo voelde het in ieder geval niet, het was heel vertrouwd en gezellig.
Een geslaagde dag met verraste en blije gezichten van buren, vrienden en vriendinnen. 
Daar doen we het voor en niet voor het weer, want dat is hier echt drie keer niks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten