dinsdag 10 maart 2015

Tegenstrijdig

Het land Curacao heeft de naam dat alles hier zeer relaxt gaat.
Het zinnetje don't worry be happy zou hier ongeveer uitgevonden kunnen zijn.
Overal moet je de tijd nemen, haasten heeft geen zin.
Helaas gaat dat in het verkeer niet altijd op.
Natuurlijk heb je hier minder regels zodat ook het autorijden als een relaxte bezigheid gezien kan worden. Het is best lekker dat je niet voortdurend op je kilometerteller hoeft te kijken en naar elke auto langs de weg voor flitsers.
Ook het links en rechts inhalen is hier best aangenaam. Heb je iemand voor je die het leven wel heel ontspannen leeft dan kan je er in ieder geval langs.
Maar helaas maakt het niet hebben van regels het ook weer gevaarlijk. Er worden soms capriolen uitgehaald waarvan je echt denkt als dat maar goed gaat!
De meeste mensen hebben hier toch ooit autorijlessen gehad en ik neem aan dat ze al die stunts toen niet geleerd hebben.
We hebben hier één lange weg naar Westpunt. En die vind ik dood eng.
Niet door het asfalt of door de heuvels en bochten, maar door de weggebruikers van die weg.
Het is een lange tweebaansweg die heuvel op en heuvel af gaat. Inhalen kan hier eigenlijk niet, want de kans is groot dat je op een tegenligger knalt.
Maar je hebt hier dus gekken die dat wel doen. Gewoon voor het opgaan van de heuvel en dan passeren ze niet één, twee of drie auto's, nee ze gaan voor een hele rij. En dat terwijl ze dus niet kunnen zien wat er aan de andere kant komt.
Vorig jaar ging dit gruwelijk mis. Een vakantievierend gezin uit Nederland knalde boven op zo'n idoot die net auto's ingehaald had en niet meer op tijd kon invoegen. Het resultaat was dat de vader en moeder kwamen te overlijden en hun zoontje van zes als wees achter bleef.
Leert men hier wat van? Welnee! Als ik op die weg rij zie ik het nog steeds gebeuren.
En vandaag ging het dan weer gruwelijk mis. 

Helemaal exact is de oorzaak nog niet vast gesteld.
Wel is het zo dat een auto die dacht alle ruimte te hebben om op te draaien finaal geraakt is door een achterop komende auto. Ooggetuige geven aan dat de achterop komende auto al meerdere malen aan het inhalen was geweest. Waarschijnlijk dook hij nu ineens op en had de bestuurder van de opdraaiende auto zijn snelheid totaal niet ingeschat.
Resultaat, 1 jongen van 14 overleden en 3 gewonden. Vreselijk. Een gezin wat hun kinderen naar school bracht komt daar nooit aan en zal nu hun zoon moeten missen. Zeker als er kinderen van de leeftijd van je eigen kinderen bij zijn betrokken komt dit extra hard aan.
Het had ieder gezin rijdend op deze weg kunnen zijn! 
Helaas gebeurd er nu niks. Er worden nu niet ineens doorgetrokken strepen gezet of inhaal verbodsborden geplaatst. En zouden ze dat wel doen dan helpt dat toch niet. Er is totaal geen verkeerscontrole. Je kunt hier te hard rijden, door rood rijden, inhalen op de meest achterlijke plekken, met auto's rijden die zelfs bij de schroot niks meer opleveren. Alles kan hier en dat ten koste van mensenlevens. Nu gebeuren er overal natuurlijk wel ongelukken, maar deze hoeven niet. Als men hier minder roekeloos rijdt zullen er absoluut minder verkeersdoden zijn. Laten we hopen dat er ooit nog eens verandering inkomt en tot die tijd is het opletten geblazen in het verkeer!

1 opmerking:

  1. Verdrietig zeg :-( Blijf maar goed opletten, want jullie moeten nog een keer terug.....en dan graag heel en met z'n allen. X

    BeantwoordenVerwijderen