woensdag 22 april 2015

Vreemde hobby

Terwijl ik argeloos aan het stofzuigen was vandaag, krijg ik ongeveer een rolberoerte.
Zie wat ik zag!


Ieuw, zag er niet best uit. Kon natuurlijk van alles wezen, maar het zag er naar uit dat het niet (meer) leefde.
En gelukkig klopte dat.


Ik werd even geconfronteerd met de hobby van mijn man. Nee, dat is niet het verzamelen van spinnen (gelukkig maar), maar dat is geochaching. Modern schatzoeken met een gps apparaat.
Dat kun je overal ter wereld doen, zo ook op Curacao. Alleen liggen er hier niet zo veel.
Hetgeen wat er ligt heeft hij al gevonden. Dan kan je twee dingen doen. Wachten tot iemand ergens een nieuwe neerlegt of zelf een nieuwe neerleggen.
En daar is die spin dus voor. Alleen lag hij op een beetje bijzondere manier in de kast waardoor ik ongeveer een hartverzakking kreeg.
Dat Erik zo veel reist is voor zijn hobby wel erg leuk. In elk land liggen wel van die dingen verstopt. In het ene land wat meer dan het andere. In Amerika liggen de meeste, de hoogste dichtheid van aantal geochaches heeft Duitsland. En in totaal over de hele wereld verspreid liggen er meer dan 2 miljoen.
Zoveel zal hij er niet vinden, maar de sport is toch wel om in elk land wat je aandoet er minstens één te loggen. Deze week was dat Saba. 
Voor mij heeft dat reizen een heel ander groot voordeel. Erik kan overal eens kijken hoe het er is en of het interessant is om er met het gezin of met z'n tweeën een keer heen te gaan.
Saba is op de to do lijst terecht gekomen. Goed gekeurd dus.
By the way, voor de cachers onder ons. Er liggen wel 6 hele caches. Op dat gebied ben je dus snel klaar. Dan hou je de rest van de tijd over om te genieten van de natuur en de mensen op het eiland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten