dinsdag 21 april 2015

Lichtpuntje

Vier dagen geleden vertelde ik over de gruwelijke mishandeling van een hond hier op het eiland.
In de krant stond dat de hond mee genomen was naar een dierenarts en uit zijn lijden verlost zou zijn.
De grote vraag was natuurlijk, wie was de dader en wat gaat daarmee gebeuren?
Om daar achter te komen is iemand gaan bellen naar de buitengewoon opsporingsambtenaar om het verhaal eens aan te horen.
Toen bleek helaas het verhaal anders in elkaar te steken. De hond was namelijk helemaal niet ingeslapen. Hij liep nog ergens rond! Het arme beest moest een hoop pijn hebben, dat wil je hem zo snel mogelijk ontnemen. Er werd dan ook een zoekactie op touw gezet. 
Zondagmiddag zijn een aantal mensen actief door de straten en de mundi gaan zoeken naar het hondje. Helaas zonder resultaat. 
Het welzijn van het hondje trok zich een hoop mensen aan. Voor velen was dit het toppunt, maar alle stichtingen die zich bezig houden met de dieren op het eiland weten dat dit geen uitzondering is.
Maar nu er zoveel mensen verontwaardigt reageren is het tijd voor actie.
Één van de stichtingen heeft een petitie gemaakt waarbij handtekeningen verzamelt gaan worden. Bij 2000 of meer zou er een gesprek gaan plaats vinden. Die 2000 handtekeningen zijn ruimschoots binnen en een gesprek met het openbaar ministerie en alle betrokken stichtingen staat gepland.


Maar het verhaal is nog niet klaar.
Vandaag komt het bericht dat mensen van de dierenbescherming op zoek zijn gegaan. Huis aan huis zijn ze langs gegaan op zoek naar de hond. En met resultaat. De hond was bij iemand in z'n achtertuin. 
De hond is meegenomen door de dierenbescherming en linea recta naar een dierenarts gebracht.
Hier bleek dat zijn wonden niet kwamen door fysieke mishandeling, maar door niet behandelde tumoren. Het niet geven van medische zorg is in mijn ogen nog steeds mishandeling.
Ik wil niet te veel uit wijden over het letsel van deze hond, ik weet dat ik ook jonge lezers heb.
Maar neem maar van mij aan dat elke leek kon zien dat deze hond veel pijn moest hebben.
Het kon dan ook niet anders dan dat de dierenartsen hem hebben moeten laten gaan.
Een sterretje in de hondenhemel erbij. Maar wat voor ster! Door dit hondje zijn eindelijk alle ogen geopend. Is er een handtekeningenactie opgezet en komen de eerste gesprekken met mensen die het verschil kunnen maken. 
Ik hoop echt van harte dat het niet alleen woorden maar ook daden zijn. Laten er maar flinke straffen komen voor het mishandelen en verwaarlozen van dieren.
Laat dit het laatste hondje zijn wat zo vreselijk heeft moeten lijden. Dan is dat hopelijk niet voor niks geweest.
R.I.P. kleine vriend. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten