zondag 26 april 2015

Daar gaat ie weer

Was Erik nog geen week terug van Saba, inmiddels is hij weer vertrokken.
Dit keer naar Nederland. Niet voor familiebezoek, maar voor het werk.
Al zal er na dat werk ook vast wel een beetje tijd overblijven om wat vrienden te bezoeken.
Het is alleen niet de hoofdreden van deze trip.
Nu hoor ik iedereen denken, alweer en vindt je dat niet vervelend dan?
Vervelend nee, dat niet. Soms is het wel saai. Maar het is ook maar net wat je gewend bent.
In Nederland was het al niet anders. Misschien is de frequentie nu wel hoger, maar ik was al wel gewend om het gezin alleen te runnen.
In Nederland deed ik dat gezin runnen om mijn eigen baan heen. Dat was soms best pittig. Zeker omdat ik onregelmatig werkte. Hier heb ik geen werk behoudens het fosteren van de honden. Dat maakt het wel een stuk makkelijker.
Deze week is het natuurlijk helemaal makkelijk. De kinderen hebben vrij. We hoeven ons dus niet te haasten en hebben geen vroege ochtendsessies.
Erik had vandaag de late vlucht richting Nederland. Hij vertrok pas om 18.30 en hoefde zich niet eerder dan 16.30 te melden. 
En het zal jullie niet verrassen, maar hij ging niet alleen. 


Deze mooie lieve kater Vincent krijgt een prachtig huisje in Nederland. 
Natuurlijk zijn er ook katten in Nederland die in een asiel wachten op een baasje. Maar hier zijn er honderden katten die wachten op een baasje. Het asiel zit zelfs zo overvol dat de katten er los op het terrein lopen. Als er dan voor een geluksvogel een plekje wordt gevonden in Nederland zijn wij uiteraard bereid hem mee te nemen. De kosten zijn wel voor de nieuwe eigenaar.
Het enige dat wij hoeven te doen is bij de balie de kat aanmelden en betalen. Dan op Schiphol halen we bij de balie bijzondere bagage de kat op en na de douane wordt hij direct herenigd met z'n nieuwe baasje.
Kleine moeite toch. Tenminste, wij vinden van wel en doen het dan ook graag.
In dit geval, Erik doet het graag.
Maud heeft van dit alles weinig meegekregen. Die is met haar vriendengroep het koningsfeest op het strand aan het vieren. Gelijk dat ze heeft. Geweldig toch als je het zo naar je zin hebt en met vele vaste vrienden allerlei leuke activiteiten kunt doen. Je vader uitzwaaien kan natuurlijk ook thuis voordat je naar je vrienden vertrekt.
Youri en ik hebben het er maar van genomen. Nadat Erik en de kat vertrokken waren zijn wij samen naar de burger king gegaan. Er zijn echt ook voordelen als Erik er niet is. Hij houdt niet zo van al die fastfoodketens. Youri wel, maar we komen er niet vaak. Nu Erik er toch niet bij is hebben we het er maar mooi van genomen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten