zondag 1 februari 2015

Onbetaalbaar

Als er mensen uit Nederland op visite komen vragen ze vaak of ze iets moeten meenemen.
Heel toevallig heb ik mijn zus laatst gevraagd een bepaald zakje kruiden mee te nemen omdat dat hier al maanden uitverkocht was.
Maar dat is echt uitzondering. Eigenlijk is alles hier wel te verkrijgen, alleen is het soms wel erg duur!!
Dat maakt dat ik het dus alsnog niet koop. Gewoon omdat ik er mijn geld niet aan uit wil geven.
Het is soms best moeilijk. Er zijn producten die ik in Nederland graag at of dronk en die we hier wel hebben maar dus onbetaalbaar zijn. 
Vandaag kwamen we bijvoorbeeld deze tegen.


De tomatensoep uit pak was in Nederland erg geliefd. Ik kocht ze nog wel eens als ze bij de C1000 1+1 gratis waren. Hier hebben we geen reclames 1+1 in de supermarkt, hier is het altijd duur. Bijna 13 gulden is €6 voor een pak soep. En dan heb ik er twee nodig om met z'n allen er van te kunnen eten. Dat is dus voor €12 soep. Laat maar. 
Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Er zijn ook nog blikken soep verkrijgbaar of ik maak het zelf.
Wat ik wel echt mis is de geur van verse bloemen in huis. In Nederland kocht ik met regelmaat een bloemetje. Zeker tulpen waren favoriet, lekker kleurrijk en niet zo duur. En die geur, mmmm
Albert Hein maakte van de week reclame dat ze tulpen binnen hadden. Leuk dacht ik nog, als het niet te gek is qua prijs dan trakteer ik mezelf erop. 
Ze waren inderdaad prachtig, roken heerlijk en staan nog keurig in de emmer in de winkel!




Veertien gulden voor een bosje tulpen. In nog geen veertien jaar!
Voor dat geld koop ik liever wat anders. Een paar blikken hondenvoer voor de straathonden ofzo.
Echt, je gaat Nederland nog waarderen als je hier langer bent. Daar koop je gewoon een bloemetje voor een schappelijke prijs, is de zuivel te betalen en sta je niet in de rij om je electrarekening te voldoen. Als we straks weer op familiebezoek in Nederland zijn zullen we extra genieten van de dingen die hier zo bijzonder zijn.


2 opmerkingen:

  1. Ik betaalde de Aqualectra gewoon via internetbankieren, heb alleen in de rij gestaan bij het afsluiten van mijn account. Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou ook dolgraag willen internetbankieren. Ik weet niet bij welke bank jij zit? Wij bij de RBC. Wat een drama op het internet. Onbegrijpelijk welke pagina je moet hebben om wat te kunnen betalen. Dan maar in de rij, weet ik zeker dat het goed gaat.

    BeantwoordenVerwijderen