zondag 8 februari 2015

Visite

Deze dag stond vandaag in het teken van visite.
Eerst kregen we aan het begin van de middag een jongetje van Youri zijn leeftijd.
Hij woont pas sinds eind december op het eiland en zijn moeder had via Facebook een oproep gedaan om leeftijdsgenoten in de buurt te leren kennen.
Vandaag hadden ze hun eerste afspraak. Even aftasten of het klikt. Ik kan natuurlijk wel vinden dat het leuk is om af te spreken, maar daar moet Youri het ook mee eens zijn. En het is natuurlijk nog steeds zo dat hij zijn eigen vrienden mag uitzoeken.
Na de speelafspraak zijn we naar Hato gereden om de volgende visite op te halen.
Oma kwam weer aan. Het was of ze eigenlijk niet weg geweest was. Klopt ook wel, ze is welgeteld 5 weken in Nederland geweest.
Lang genoeg om te ervaren dat de winters in Nederland maar koud en nat zijn. Dan is dat tropische zonnetje met de daarbij horende aangename temperatuur gewoon heerlijk.
Dat oma aankwam was natuurlijk leuk, maar ook heel praktisch.
Oma had namelijk na haar vorig verblijf heel wat zomerkleding achter gelaten en had nu dus ruimte in haar koffer. 
Voor onze reis naar New York heeft oma nog wat winterkleding uit de kast meegenomen. Maar er was nog steeds ruimte over.
Dat hoef je geen twee keer tegen ons te zeggen. 
Nu kon er heerlijk wat geshopt worden bij h&m en direct worden meegenomen.
Als dat via onze post gaat duurt dat soms zooooooo lang, dan ben je er ongeveer al weer uitgegroeid voordat het aankomt.
Kleding slijt hier veel sneller dan in Nederland. Door de zon verkleurd kleding eerder, maar ook het zweet wat in je kleding trekt maakt vlekken.
Je bent hierdoor helaas veel eerder aan vervanging toe. Vindt Maud niet erg hoor, een regelmatige wissel van kleding zegt een pubermeisje geen nee tegen.
Enige nadeel is wel dat je op de gok koopt. Is het te klein of toch niet wat je had gehoopt dan kan je het niet ruilen. Voordat oma terug gaat naar Nederland is de ruiltermijn allang verstreken.
Tot nu toe is het eigenlijk altijd wel goed gekomen. En nu ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten