donderdag 5 februari 2015

Eindelijk weer wind

De rust is weer weder gekeerd. En dan heb ik het niet over de dieren of iets in de menselijke sfeer, maar over het weer.
Eindelijk zijn we weer in stabiel weer beland.
Geen regenseizoen meer, maar heel af en toe een buitje. En de wind is weer terug waardoor de temperatuur aangenaam is. Geen regen en meer wind betekent weinig muggen!!
Daar zijn we wel heel blij mee. Wat was ik ze spuugzat! Zodra je ergens ging zitten werd je aangevallen.
Nu er minder muggen zijn is de kans op chikungunya ook stukken verminderd. 
Dat die wind terug is wordt erg gewaardeerd. Vooral door Maud.
De laatste weken van 2014 waren bijna windstil. Dat is voor windsurfen niet handig.
Soms was er zelfs echt zo weinig wind dat er maar gesupt werd. Suppen is staan op een surfplank en met een peddel je voort bewegen. Goed voor de armspieren, maar je kwam uiteindelijk toch om te surfen. Dus na twee keer ook niet meer leuk.
Nu dus meer dan genoeg wind en dan kan je vooruit. Letterlijk en figuurlijk. Er konden nu namelijk ook nieuwe trucs aangeleerd worden en werd er geoefend met het surfen met trapeze.
Een trapeze is een heupgordel met een haak die je aan een touw aan de giek bevestigd waardoor je zelf niet zo aan het zeil hoeft te hangen. Klopt toch Maud?
Erg handig, maar vergt wel oefening. Als je namelijk valt moet je wel weten hoe je los moet komen.
Vandaag was het mijn beurt om te rijden en kon ik mooi wat foto's maken.
Leuk om te zien hoeveel vorderingen er inmiddels gemaakt zijn. Super natuurlijk dat je als puber dit hier kunt doen. Het is hier echt het klimaat voor!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten