maandag 2 februari 2015

Pestcontrol

Er leven op Curacao een heleboel diertjes.
Sommige zie je nooit, anderen zijn niet bijzonder. Maar je hebt er ook die niet bijzonder zijn, maar die je liever ook niet wilt zien.
Vaak vallen deze onder de noemer ongedierte en daar hebben we er best wel wat van.
Natuurlijk hebben we ook ongedierte in Nederland, maar minder in aantal en minder zichtbaar.
Voor ons is het al niet eens meer zo schrikken als we een kakkerlak tegen komen.
Leuk is als je dat aan de visite uit Nederland verteld. Haha kakkerlakken, echt je ziet iedereen meteen om zich heen kijken.
Als je er dan ook nog bij verteld dat deze hier kunnen vliegen zijn de ieeeeuuuws en getsies niet van de lucht.
Niet dat ik ze leuk vind, maar het hoort er gewoon bij.
Door beerputten en rioleringen krijg je gewoon dat soort beesten in de tuin. En omdat je hier altijd je ramen en deuren open hebt krijg je ze ook wel eens binnen.
Vies? Ja best wel, maar ik ren er echt niet gillend voor weg.
Iemand moet ze toch die doodsmak geven? Meestal ben ik dat. 
We hebben ook regelmatig muizen in huis. Ze verraden zichzelf door aan mijn crackers te vreten. 


Ik heb ze ook al zien rennen door mijn voorraadkast en de limit was wel toen ik er één over mijn nachtkastje in de slaapkamer zag rennen.
Alleen denk ik dat die muizen ons gewoon uitlachen. Zie hier onze val waar heerlijke kaas op zat. Dit zijn superslimme muizen die precies weten uit te kienen hoe ze de kaas eraf krijgen zonder dat ze gekild worden. 


En daarbij weten ze ook nog poes om de tuin te leiden. Haha, wie neemt nou wie in de maling.
Dat dacht ik ook van dit diertje. Een gekko. Zat al een tijdje doodstil op de rand van de deur. Alleen dat doodstil was wel heel letterlijk. 


Ik dacht dat hij mij zat te foppen door net te doen alsof hij mij niet zag en ik hem niet. Na een tijdje zat hij nog precies zo. Na nog eens goed kijken zag ik dat hij echt dood was. Klem gezeten tussen de deur. Sorry. Gekko's zijn helemaal niet eng. Ze zien er wel wat bijzonder uit, maar zijn hartstikke onschuldig en juist erg nuttig. Ze eten muggen en van mij mogen ze nog wel even door eten. Jammer dus dat deze niet meer mee kan doen.
Waar ik zelf niet zo kapot van ben zijn mieren. Ze zijn niet nuttig en zitten overal. Laatst liepen er hele volksstammen over mijn aanrecht rechtstreeks naar het gootsteenputje. Ze komen s nachts gewoon onder de deur door en steken over naar het aanrecht.


Ook een zeer geliefde plek waar ze graag met z'n allen naar toe gaan is de prullenbak. Via de buitenkant omhoog om vanaf daar één voor één naar binnen te duiken.
Die prullenbak tot daar aan toe, maar mieren op mijn aanrecht gaat echt te ver.
Zelf ik als dierenvriend kan dat niet toestaan.
Voor dieren waar je de pest aan heb is hier pestcontrol. 

Daar hebben ze goedjes van een beetje giftig tot heel giftig. Voor mieren is een beetje giftig genoeg. De rest van de dierentuin moet er geen last van hebben. 
Van de mieren hebben we nu geen last meer. De rest van het ongedierte heeft nog geluk. Tot dat ik daar ook de pest aan ga krijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten