maandag 16 februari 2015

Plan b

Gisteren hebben we vooral de omgeving van het hotel verkend. Voor vandaag stonden wat activiteiten die verder lagen op het programma.
We dachten op deze mooie doordeweekse dag het national museum of natural history te bezoeken.
Lopend zou het een goed half uur zijn. Op een zomerse dag zouden wij daar onze hand niet voor omdraaien, maar in deze kou is met de metro zo gek nog niet.
We vonden het al wel wat druk in de metro. Veel kinderen ook en vrijwel iedereen stapten uit bij het museum. Zouden ze allemaal daar heen gaan?? Ja dus, ze gingen allemaal daarheen!
Bij navraag bleek het vandaag een nationale feestdag te zijn. President's day. Iedere derde maandag van februari. Wisten wij veel. Wat we wel wisten was dat we niet als schaapjes in de kudde door het museum gingen.
We zijn echt rechtsomkeert gegaan. Ene deur in en de andere deur uit. Van de week doen we poging twee.
Dan maar op naar plan b. Tegen over het museum ligt Central Park. Mooi in de lente, maar ook zeker in de winter.


Door Central park zijn we naar het Plaza hotel gelopen. Het Plaza hotel is het hotel waar Kevin mc Callister vertoefde in de film Home alone 2. Deze film speelt zich volledig af in New York. Voor ons als home alone fans is het erg leuk om een aantal van de lokaties uit de film te bezoeken.
Vandaar dus het Plaza hotel. 
Voor de heren was er ook nog een leuke bijkomstigheid, aan de overkant van het Plaza was de Apple store. Moesten de heren gisteren nog wachten op de dames, vandaag was het andersom. Staan we dus weer gelijk.
Het is dat lopen toch echt wel te koud is, maar het is hier echt prachtig!


De bouw van de gebouwen is zo typisch en zo herkenbaar uit films.
Toch heeft een stukje lopen ook iets lekkers opgeleverd.
Heel toevallig liepen we langs een winkeltje waar ze chocola verkochten. En niet alleen chocola, maar aardbeien gedoopt in chocolade. 


We hebben er echt als een stel zombies voor de ramen staan kwijlen. Ze zullen wel gedacht hebben, wat een dwazen! Na een kort beraad, we waren het zowaar heel snel met elkaar eens, hebben we besloten ervoor te gaan. Dit kan je toch niet laten liggen?


Het was heerlijk!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten