dinsdag 27 januari 2015

Snelheidscontrole

We rijden hier op een dag heel wat op en neer.
Soms voor de gekste dingen.
Vandaag ging ik mijn autoverzekering betalen.
Dit kon wel via de bank, maar je moest hoe dan ook naar het kantoor om de polis op te halen. Die willen ze namelijk liever niet versturen omdat hij hoogstwaarschijnlijk niet of heel laat pas bezorgd zal worden.
Omdat ik er dus toch naar toe moest kon ik daar ook net zo goed betalen.
Meteen maar gecombineerd met een ritje naar de DA drogist. Vandaag ging hun nieuwe folder in. Zijn wij vaak erg blij mee. De verzorgingsproducten zoals shampoo en conditioner zijn erg duur hier op het eiland.
Normaal kost een simpele shampoo van andrelon hier 10 gulden per fles. De dalende euro is erg in ons nadeel, de koers is nu bijna 2:1. 10 gulden is dus 5 euro.
Vijf euro voor een fles shampoo! Beetje duur niet? DA heeft dan regelmatig aanbiedingen waarbij het twee halen één betalen is. Wordt een fles €2,50. Is nog steeds duurder dan in Nederland, maar met die prijs ben ik hier al blij.
Dat vele op de weg zitten hier vind ik niet zo erg. Het rijdt over het algemeen wel lekker door.
Officieel is er een snelheidslimiet van 60 km op gewone wegen en 80 km op doorgaande wegen. Maar eigenlijk rijdt niemand dat. Zeker op de doorgaande wegen wordt er al snel 100 km gereden. 
Er wordt ook vrijwel nooit gecontroleerd. We hebben wel flitscamera's langs de wegen staan, maar die doen het helemaal niet.




Is natuurlijk wel logisch. Die filmrolletjes zijn niet bestand tegen een zonnetje wat met gemak de 35 graden haalt.
Wel erg leuk als je de reacties van de toeristen ziet als die langs een flitspaal rijden. 
In Nederland ben je altijd erg gefocust op de snelheidsmeter, want te pas en te onpas wordt er een controle gedaan. Zo kan elke auto langs de weg in nl wel een flitswagen zijn.
Als ik me hier moet bezig houden met auto's langs de weg heb ik daar een dagtaak aan. Ze staan er in alle soorten en maten, met bestuurder, zonder bestuurder, met wielen zonder wielen. Maar nooit met flitskastje, dat scheelt dan weer.
Ik ben qua rijden wel behoorlijk ingeburgerd. Ik rij met de stroom mee en ben assertief genoeg om hier mijn voorrang te pakken.
Dat het verkeer hier zeker niet te vergelijken is met dat als in Nederland bleek wel toen ik vorige week mijn zus aanbood om gebruik te maken van mijn auto.
Die was er wat terughoudend in. Wat dus voor mij al heel gewoon is ziet er voor een buitenstaander toch wel even anders uit.
Iedereen die hier wel een auto huurt leggen we meteen even wat regels uit. Hier hebben de auto's van rechts geen voorrang. En bij rotondes is het goed kijken naar de haaientanden en de voorrangsborden. Er zit geen logica is of in ieder geval heb ik die er nog niet van ingezien.
Gelukkig zijn wij en al onze visite er nog steeds zonder aanrijdingen vanaf gekomen.
Zou ik graag zo willen houden, maar of dat gaat lukken in het verkeer hier??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten