donderdag 8 januari 2015

Bitch fight

De dag begon vanmorgen zoals zo veel doordeweekse dagen beginnen.
Nou ook weer niet helemaal, Youri bleef vandaag thuis.
Gisteren is hij opnieuw te grazen genomen door de tandarts. Dit keer was de kies aan de beurt.
Wel een melkkies, maar dan één zonder opvolger waardoor er geen natuurlijk afbraak van de wortel is.
Dat was dus een melkkies met een grove wortel. Het kostte ook de tandarts toch wat moeite om hem er zo uit te trekken. Er is zelfs een stukje kaakbot meegekomen.
Speciaal op verzoek van Youri moest dit allemaal nog wel even vermeld worden in het blog. Nou bij deze dan Youri, weer petje af!
We zijn nu klaar wat betreft het trekken. Nu wachten op wat kiezen die vanzelf moeten gaan wisselen en dan kan de beugel erin. Wat Youri betreft beginnen we morgen, maar zo snel zal het niet gaan.
Vanmiddag had ik een afspraak bij de dierenarts met Daisy voor een tweede check up. 
Met Daisy gaat het eigenlijk prima. Het is een hele rustige hond waarvan de vraag was of dat haar karakter is of dat dit door ziekte komt.
Een bloedtest moest vandaag hierin de uitslag geven en ja wel karpattenziekte en hartworm.
Echt de ziektes van hier als je geen preventiemaatregels neemt.
Dat betekent nu flink aan de pillen. Hierdoor zal ze weer wat levendiger worden, maar geen spring in het veld. Het is ook wel haar karakter om relaxt te zijn.
Omdat een hond van de straat natuurlijk geen eigenaar heeft zijn de kosten op dit soort momenten voor mij. Niks doen past niet in mijn straatje, maar dat betekent wel dat deze honden mee eten en leven uit eigen zak. Tja ieder z'n hobby.
Vanavond hoorden we ineens een hoop tumult en gepiep. Vanuit alle kamers kwamen we aangestormd.
Wat bleek, Daisy was in gevecht met poes! Al die tijd hebben ze niet naar elkaar omgekeken en ineens is daar een conflict. Hoe en wat is niemand duidelijk, alleen de sporen laten zien wat er mogelijk gebeurd is.
Poes is in ieder geval helemaal nat. Het spoor leidt naar het zwembad. Maud zag nog net dat Daisy poes in haar bek had, poes los kwam en daarna haar nagels vol in het gezicht van Daisy zette. Oei een echte bitch fight.
Alleen is dit echt geen wenselijke situatie. De volgende keer is Daisy meer op kracht en verwond ze poes nog. Of misschien zelfs erger. Daar kunnen we niet op wachten.
Dus helaas voor Daisy ga ik morgen vervroegd op zoek naar een nieuwe baas. Mag ze daar verder aansterken. Wel maar even bij vermelden dat ze geen katten moeten hebben. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten