maandag 1 juni 2015

Gastgezin

Anderhalf jaar geleden waren wij druk met alle voorbereidingen voor onze detachering.
Het is dan heel erg fijn om hulp vanaf het eiland te krijgen.
Dit doet de werkgever door je aan een gastgezin te koppelen. Bij dit gezin kan je met al je vragen terecht.
Wij hadden bijvoorbeeld hele praktische dingen. We hadden meteen bij aankomst in onze tijdelijke woning een kattenbak nodig. Die werd door ons gastgezin aangeschaft en direct meegenomen toen we aankwamen. En zo waren er nog wel meer dingen.
Dit keer waren wij gastgezin voor een nieuwe collega met haar gezin. Erg leuk om mensen te kunnen begeleiden en hun vragen te kunnen beantwoorden. Vandaag was het zo ver en kwamen ze aan.
We weten als geen ander hoe het is om 's morgens nog door je familie uitgezwaaid te worden.
Alle emoties die daarbij komen kijken zijn niet niks.
Hoe leuk is het dan als er een warm welkom met collega's is. Er waren er wel een stuk of 15. En wij waren er ook. De oudste zoon van het gezin dat aankwam is van Youri zijn leeftijd en komt op de middelbare school in zijn klas. Het was daarom erg leuk om ze vast met elkaar te laten kennis maken.
Voordat het gezin uit het vliegtuig kwam duurde wel even. Ze hadden zeven koffers bij zich en voordat je die bij elkaar hebt! Uit hetzelfde toestel kwam ook het Curaçaose voetbalelftal. Vrijwel alle spelers spelen in het betaald voetbal van Nederland. Vandaag kwamen ze aan om samen te trainen en te oefenen. Volgende week wordt er namelijk een kwalificatie wedstrijd op het eiland gespeeld tegen Cuba.
Na alle spelers kwam dan eindelijk de collega met gezin. 
Onze taak zit er nog niet op. We zullen ze de eerste weken helpen met alle praktische vragen die bij ze opkomen.
Vanavond had ik het geweldige idee om eens een keer de deken uit de mand van storm te wassen.
Storm is een verzamelaar. Dat wisten we natuurlijk wel, want als hij een bot krijgt verstopt hij die meestal.
Die lagen dus allemaal onder zijn deken in de mand. Luna pakte haar kans en had stiekem een bot gepikt. Niet eerlijk voor storm en daarbij ging ze die ook nog eens op de bank nuttigen.
Twee keer fout dus en het bot werd ingenomen. 
Beledigd dat ze was!


Haha, ging ze een beetje van haar afkijken en haar kop op de bank leggen. Als je haar dan riep reageerde ze niet. We zijn niet gevoelig voor dit soort praktijken. Storm heeft gewoon zijn bot terug gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten