dinsdag 7 oktober 2014

Verbazing en verwondering

Vandaag hebben we met de auto de rit Miami naar Orlando gedaan.
Een rit van ongeveer 4 uur.


Eerst hadden we deze auto, maar helaas door pech kregen we een ander.
Haha, nee hoor. Deze Lamborghini werd wel afgevoerd, maar niet door mijn rijkunsten.
Het is bijzonder om te beseffen dat je in Amerika rijdt! In een ander werelddeel met andere gewoontes en weer een andere taal.
We hebben ons verbaasd en verwonderd over van alles. 
Zo hebben we in ons huisje een afvalvermaler. Hebben alle huisjes hier en schijnt ook vrij normaal te zijn in Amerika. In de keuken heb je dan twee wasbakken, een om af te wassen en de ander om je etensresten in te doen die dan via de een gat verdwijnen in een machine die het in no time omzet in pulp. Oké, je vingers zou ik er maar niet doorheen doen voor de gein.
We zijn vanavond ook nog naar een shoppingmall geweest. Eerst hebben we er gegeten. Tjonge wat een keus! Alleen al op dit pleintje zaten 18 restaurantjes.


Voor Maud was er genoeg te zien.


Maar voor Youri gelukkig ook.


Zoals je op de foto ziet hadden we vestjes aan, we hadden het koud. Niet dat het hier nou zo koud is, maar we zijn zo veel warmer gewend dat alles minder dan 30 graden koud is. Is dus weer even wennen.
We hadden ook nog wat boodschappen nodig en maakten ons toch een beetje druk of we dat nog wel zouden redden. Het was inmiddels al 21.45.
Geen paniek, er zijn hier supermarkten die 24 uur per dag open zijn! En dan niet één of ander klein buurtsupertje, maar een echte grote super. En dacht je dat we om 22.15 de enige waren?
Welnee, er was gewoon een wachtrij bij de kassa. Bizar eigenlijk. Dat het een 24/7 maatschappij is , is niks aan gelogen.







1 opmerking: