zaterdag 18 oktober 2014

Tijgermugkiller

Het is gewoon niet leuk meer hoeveel muggen er op dit moment zijn.
En dan zou ik het nog niet eens zo heel verschrikkelijk vinden als ze alleen maar zouden steken, maar ze brengen ook vervelende ziektes over.
De ziekte die zich nu razend snel over het eiland verspreid is een hele vervelende waar je lang ernstige gewrichtspijnen aan over houdt.
Daar zit ik niet op te wachten, geen tijd voor. 
Nu zijn ze vanuit de overheid druk bezig met het bestrijden van de mug, alleen gaat dit wel op een hele bijzondere manier.
Hier in Julianadorp hebben ze in twee straten gespoten, thats it. Daarmee kan ik toch niet stellen dat bij deze de mug in ons wijk dan uitgeroeid is. Nee, ik denk zelfs dat ze naar onze tuin gevlucht zijn om het gif te omzeilen.
Hebben ze mooi pech want deze dierenliefhebbende vrouw kilt tijgermuggen!
Gisterochtend zat ik aan tafel en werd ongeveer aangevallen door die dingen. Nu was de maat vol.
Ik heb met de elektronische vliegenmepper over de gehele ochtend 40!!! muggen gekild.
Waar ze vandaan kwamen is me nog steeds een raadsel, maar het was niet meer te doen.
Keer op keer ging ik de standaard plekken af waar ze telkens zaten. Dat was tussen de nepplantjes, in de gordijnen, onder de tafel en op het plafond. Zelfs een huishoudtrapje kwam er aan te pas om ze dan ook echt uit te roeien. Maar ik was net te klein! Hoe frustrerend is dat! Zie je allemaal muggen op het plafond kan je er niet bij. Gelukkig was Maud al om 11.40 vrij en heb ik haar meteen de trap op gestuurd. Weer 8 minder!
Toen we allemaal naar bed gingen zaten er nog twee op het plafond bij Youri. Natuurlijk konden we er weer niet bij, maar Maud sliep al.
Youri had de geniale oplossing, hij heeft ze van het plafond geschoten!


Met zijn nerfpijltjes schoot hij in de richting van de mug. Ze kapot schieten vergt nog wat oefening, maar ze bijna raken was ook goed. Zodra ze dan in beweging kwamen kon ik ze alsnog vangen met mijn vliegenmepper. En zo schakelden we alles uit. Missie voltooid, de troepen konden in rust.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten