donderdag 2 oktober 2014

Onverwachts

Ik vind het altijd erg leuk om met de honden op cursus te gaan.
Zo heb ik in Dronten met Storm gehoorzaamheidscursussen gedaan en later ook nog behendigheid.
Het is goed voor de binding tussen baas en hond zeker als de hond een verleden heeft.
Misschien niet voor iedereen bekend, maar ook Storm heeft een naar verleden.
Hij zat bij een eigenaar die 12 honden had. Alle honden zaten buiten in kennels. Hij liet ze één voor één een paar minuten poepen en plassen anders kostte het hem te veel tijd.
Hij wilde de honden opleiden als politiehond. Storm is dan ook als jonge pup geslagen als hij iets niet goed deed.
Dit zagen we zo terug in zijn gedrag als je een arm in de lucht stak. Ook is hij volledig gefixeerd op eten, wat er precies tijdens het voeren gebeurd is weet ik niet maar ik weet wel dat hij als de dood is dat het wordt weg gehaald.
Luna is niet zo gefixeerd op eten. Je zou juist denken met haar straatverleden dat ze erop duikt, maar nee hoor! Ze eet heel beheerst en geniet er juist van.
In de afgelopen maanden dat we hier nu wonen heb ik twee keer een sessie behendigheid met Storm gedaan.
Youri heeft met Tico een gehoorzaamheid cursus gedaan en wilde ook wel behendigheid doen. Snap ik, is voor kinderen aantrekkelijker dan gehoorzaamheid.
We moesten alleen even kijken hoe we dat organisatorisch moesten gaan doen. Maud heeft natuurlijk ook haar surfen nog op donderdagmiddag.
Vanavond begon de volgende cursus weer. Tico startte bij de beginners en ik doe met Storm het uur erna voor de gevorderden.
Alleen Luna lieten we thuis. Die vond dat natuurlijk niet leuk.
Ik vroeg tijdens de start van Youri zijn les of Luna misschien mee zou mogen doen ondanks dat ze haar  gehoorzaamheidscursus nog niet had afgerond.
Ja hoor, ze was welkom. Erik was mee en die is snel Luna gaan ophalen. Luna en Tico lopen nu dus in het zelfde groepje. En leuk dat ze het vonden!! Echt geweldig om te zien.
Ik had gedacht dat Luna bepaalde hindernissen wel eng zou vinden, maar niks hoor ze ging overal overheen. En ook nog beheerst en niet als een wilde hinde.
Ik ben trots op alle drie en op Youri natuurlijk die daar toch als jongste deelnemer staat! 
En hoe we het straks gaan doen als Erik in Canada of Nederland zit zien we dan wel weer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten