zondag 5 oktober 2014

Dierendag, maar nu echt!

Het kan natuurlijk niet missen, maar vandaag gaat mijn blog over dierendag.
Ik kan wel stellen dat het voor onze dieren hier elke dag dierendag is, maar toch doen we vandaag net even dat tikkeltje meer.
Voor Tico is het zijn eerste dierendag. Hij is nog geen jaar oud en heeft nog weinig levenservaring.
Gelukkig kent hij het leven van de straat niet. Hij is samen met zijn broertjes en zusjes al vrij snel in een doos voor de deur van het asiel gedumpt. Sinds dat hij 8 weken is woont hij al bij ons. In december wordt hij een jaar.


Voor Luna is het dit jaar nu eens echt dierendag. Al die tijd dat ze op straat heeft geleefd was afzien!
De dagen van Luna bestonden uit voer zoeken langs de weg met gevaar voor eigen leven en een veilig schaduwrijk onderkomen zoeken zonder dat je er weg gejaagd wordt.
En om de zoveel tijd had ze ook nog de verantwoording voor een stel puppy's.
Nu hoeft dat niet meer. Elke dag weer is ze ons zo dankbaar, dat is geweldig om te zien. Ze maakt nog steeds vorderingen in haar gedrag.
Zo vond ze autorijden voorheen helemaal niks, maar sinds we op cursus gaan vindt ze het geweldig!!
Als ik tegenwoordig naar mijn auto loop loopt ze mee. Zodra ik een deur open springt ze erin. Als dat dus de deur aan de bestuurderskant is springt ze er daar in. Soms neem ik haar gewoon voor de lol mee. Breng ik Maud bijvoorbeeld naar haar oppasadres, hop Luna achterin. 


Storm geniet nu ook steeds meer van zijn verblijf op Curuacao. Hij heeft net als ons wel aan de warmte moeten wennen. Nog steeds zie je een groot verschil tussen Storm en de andere twee. Storm is overdag heel actief als Luna en Tico onder de bomen liggen te chillen. Als het dan avond begint te worden, zo rond 17.00/17.30 dan komen Luna en Tico in actie en is Storm uitgeteld! Elke avond weer wordt er gerend, gespeeld, getrokken aan palmbladeren enz. En elke avond geniet ik er weer van.


Speciaal voor dierendag vandaag had ik frikandel ijsjes voor ze gemaakt. Iets koels is altijd lekker als het zo warm is. Ze vonden het heerlijk.
Vooral Storm lag met z'n ogen dicht te genieten.


Tico nam het mee onder de bomen om het daar op te eten.


En Luna, die had het als eerste op!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten