donderdag 29 mei 2014

Luxe problemen

Als je in Nederland woont leef je altijd erg naar vakanties toe. 
Het weer, de drukte op je werk, allemaal redenen om op je vakantie lekker te genieten van al die andere dingen die het leven te bieden heeft. Meestel boekte ik gelijk na de zomervakantie direct al weer de volgende vakantie naar de zon en de laatste jaren Curacao. De voorpret is namelijk al het halve genieten!
Maar waar ga je naartoe op vakantie als je thuis een vakantie-oord is met de mooiste stranden en het lekkerste weer dat je kan verzinnen.
Verbaasd was ik te horen dat mensen heel erg veel op vakantie gaan naar Bonaire of Aruba. En wat doen ze daar dan? Nou, naar het strand gaan dus. Nou klopt het wel dat Bonaire een ander eiland is dan Curacao, maar een strand is een strand zou je zeggen.
Verder is een erg populaire bestemming: Nederland. Logisch want veel mensen gaan daar op familiebezoek. Vaak worden die vakanties afgedaan als niet erg rustgevend. Hoewel veel mensen ook wel weer kunnen genieten van het koele klimaat. Met name in de warme maanden hier (augustus en september).
Populair voor weekend tripjes is Miami!  Niet voor hele jonge kinderen, maar meer voor de ouders/pubers om te shoppen en uit te gaan. Want winkelen is niet echt fantastisch hier en in Amerika heb je alles en is het zo goedkoop voor ons eilandbewoners! Wat Maud betreft kunnen we niet snel genoeg een reisje die kant uit boeken.
Met kinderen gaan mensen ook veel naar Suriname om de jungle in te gaan. Dit schijnt heel erg leuk te zijn. Maar Maud heeft haar portie wel even gehad. Die wil best nog wel een keer, maar nu even niet.
Maar favoriet onder gezinnen zijn met stip: Disneyworld in Orlando en Cruisen


Volgens velen zijn dat de twee vakanties die je zeker moet doen als je hier woont. Het verbaasde mij enigszins want ik had verwacht dat mensen meer naar Latijns Amerika gaan vanuit hier omdat je daar dichtbij zit, maar dat valt eigenlijk best tegen. Ik hoor nooit iemand die naar Brazilië is geweest.
Wij houden Brazillië nog wel in optie. Het lijkt ons geweldig om daar te zijn als de Olympische Spelen er gehouden worden. 
Maar dat is pas in 2016. 
Nu eerst maar eens het luxe probleem wat wij deze vakantie gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten