zondag 9 november 2014

Toch nog ontspanning

Het is toch nog gelukt hoor! Ik heb vandaag nog wat van de zonnestralen meegepikt en zelfs een heel tijdschrift uitgelezen.
En dat terwijl Youri echt wel ziek is. Maar je hebt ziek en ziek en deze ziek is gelukkig zonder overgeven, diarree of wat voor ellende dan ook wat moeders altijd moeten opruimen.
Deze ziek is hoge koorts, veel slapen, af en toe iets te eten en drinken aanbieden en verder met rust laten.
Tja, dan hou je toch nog tijd over voor wat ontspanning en daar waren we wel aan toe.
Nog een paar dagen dan is het gezin weer compleet. Niet dat hierdoor er ook geen honden of kinderen meer ziek zullen zijn, maar de taken kunnen dan weer wat meer verdeeld worden.
We kijken er dus naar uit zeg maar.
Toevallig heeft de agenda deze aankomende week al een stuk minder volle bladzijde, dus kunnen we alles wat er nog bij of tussen komt beter handelen. 
We gaan hier langzaam aan de periode van kerst tegemoet. We krijgen de eerste kerstfolders binnen en er zijn nu al twee kerstmarkten geweest. 
Omdat het natuurlijk het hele jaar mooi weer is en er ook geen 'donkere dagen' zijn, is het erg moeilijk voor te stellen dat over anderhalve maand alweer zover is.
De winkels worden hier al wel aangekleed en ook de aankomsthal op het vliegveld is al in de sfeer.
Ik heb de sfeer nog effe niet zo te pakken. Natuurlijk nog geen tijd voor gehad, maar het is ook gewoon anders.
In Nederland kriebelde het altijd. Hoe eerder die boom stond, hoe beter. Dat heeft toch wel met het seizoen, de temperatuur en de donkere dagen te maken. Ik heb hier echt nog totaal geen last van kriebels.
Aankomende zaterdag komt net als in Nederland Sinterklaas ook aan. Enne, hier heeft de beste man al jaren regenboogpieten, want om zo ver te reizen ga je minstens door één regenboog.
En Sinterklaas? Die wordt hier speciaal wit gesminckt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten