vrijdag 26 september 2014

Veiling

Vorige week vertelde ik al dat de school van Youri aandacht besteed aan de minderbedeelden van Curacao.
Zo ging Youri zijn groep naar de voedselbank, maar ging er ook een groep naar een zorgboerderij en werd er schoon gemaakt.
De afgelopen weken werd er tijdens de handarbeidlessen hard gewerkt. Ze hebben hier op school nog heerlijk echt handarbeid in een handenarbeidlokaal! Vooral voor de jongens een verademing, al dat papiergepriegel was Youri behoorlijk zat. Nu is het tenminste weer eens kleien, zagen, timmeren en papier maché.
Alle groepen hebben de afgelopen weken een meesterwerk gemaakt. Met z'n allen werd gewerkt aan een kunstwerk wat vandaag geveild werd.
Hier een impressie wat de handarbeidjuf met de kinderen heeft gemaakt.






De mozaïektafel is door Youri zijn groep gemaakt. Hij was erg trots op het resultaat en dat snap ik.
Gisteren werd hier dan ook de vraag gesteld of ik morgen naar de veiling kwam om een bod te doen op de tafel. Prima. Ik kan minstens komen kijken.
Nou bij kijken is het ook echt gebleven!
Er werd grof geboden op de meesterwerken. Het geld gaat naar de voedselbank, dus natuurlijk was het super dat alle spulletjes goed verkocht werden.
Foto 1, het werk van groep 5b, de gekleurde huisjes van Curacao werd verkocht voor iets meer dan 600!!! gulden. Dat is omgerekend ongeveer 250 euro! 
Ik moet toegeven, het is prachtig maar dit ging me toch te ver. Maar super dat er nu door deze veiling
2715 gulden is opgehaald!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten