woensdag 3 september 2014

Arm schaap

Vanmorgen heb ik Tico weg gebracht naar het dierenasiel. Natuurlijk niet omdat we hem niet meer willen, dat zou ik nooit doen. Maar omdat hij vandaag gecastreerd werd.
Op het moment dat je een hond of kat aanschaft bij het dierenasiel zijn ze al geholpen en als ze hiervoor nog te jong zijn krijg je een soort van "tegoedbon".
Op het moment dat hij een half jaar is kan je een afspraak maken om hem te laten helpen.
Voor ons viel dat midden in de verhuizing en de vakantie, dus hebben we het naar nu laten zetten.
Om 8.15 heb ik hem gebracht, om 8.30 was hij meteen aan de beurt.
Het is net of je je kind achterlaat, voelt niet fijn. Zeker niet als hij je zo aankijkt van "laat je mij hier nu achter"?
Om 13.15 mocht ik hem weer halen. Eerst was ik nog even langs de supermarkt geweest om kattenvoer te halen. Er stond vanmorgen een noodoproep op Facebook. Ze hebben zo veel volwassen katten en kittens dat ze geld en daardoor voer te kort komen. 
Dan ben ik de rotste niet en sta mijn winkelwagentje weer te vullen met mijn eigen boodschappen en extra kattenvoer voor het dierenasiel. 
Daarna op naar Tico. Die stond al in zijn bench te kwispelen. Ik had hem nog wat slaperig verwacht, maar niks hoor. Het is dat ik de wond zag anders zou je denken dat er niks gebeurd was.
Ik kreeg de opdracht mee om hem niet aan zijn wonden te laten likken.
Mmmm, daar heb ik een kraag voor maar die heeft Storm nu om.
Dan maar wat anders. Een oud tshirt is ook heel functioneel.
Zie het arme schaap, haha.


Het lijkt of beide poten in één mouw zitten, maar dat is niet zo hoor. Anders zou hij niet meer kunnen lopen.
Het ging eigenlijk best goed met het shirt. Totdat hij moest plassen. Kinderen roepen dan dat ze moeten plassen, honden doen dat gewoon. Het witte schaap was nu een geel schaap geworden.
En nu? Ik heb de dierenarts maar gebeld. Gevraagd of ik misschien vandaag al met storm terecht kon om zijn hechtingen te laten verwijderen. Ik heb de afspraak morgen staan, maar die paar uur maakt ook niet meer uit. Helaas zat ze al vol, maar ze zei me dat de kraag al wel af mocht bij Storm.
Mooi, kan die om bij Tico.


Kijk wat een droppie. Hij heeft het goede voorbeeld van Storm gehad en loopt al net zo hard al Storm door de tuin te rennen. Die kraag kan na deze sessie wel in de prullenbak. Ik vermoed dat er over een paar dagen echt niets meer van over is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten