vrijdag 12 september 2014

Poes verdiend een lintje

Poes is een echte poes met al haar streken en eigenwijzigheden.
Er is niets gelogen aan de uitdrukking dat een kat personeel heeft.
Poes heeft het inmiddels al zo goed voor elkaar dat ik hier het duurste voer koop omdat ze al het andere niet eet.
Nou zou je kunnen denken, dan heeft ze toch pech en eet ze maar niks! Kan, hebben we ook wel geprobeerd met als resultaat dat er een epileptische aanval volgde. Kan toevallig zijn of niet, maar dat wil ik in ieder geval niet op mijn geweten hebben. Dan maar een paar centjes meer.
Verder wil poes graag op de momenten eten dat het haar uitkomt. Heeft ze zin in iets lekkers dan eet ze stiekem de worst van je brood en bij tijd en wijle staat ze s nacht aan je deur te krabben.
Maar poes is gelukkig ook op andere vlakken nog steeds echt een poes.
Ze doet waar ze goed in hoort te zijn, jagen!
Ik had jullie al eens deelgenoot laten zijn van de kadootjes die poes ons brengt. Zo hebben we heel lief vogels gekregen en zien we regelmatig restanten salamander.
Maar vandaag kregen we toch iets moois! Ratten!!
Vanmorgen vroeg kregen we onze eerste rat kado. Tico had hem gevonden nadat poes er klaar mee was. Tico vond het wel een grappig speeltje en gooide het rond. Ik was niet zo gecharmeerd van dit speeltje en heb hem afgenomen. 
Vanmiddag zaten mijn ouders en ik lekker aan de thee. We vonden dat er wel veel vliegen waren. Hadden we al eens eerder gehad zonder aanwijsbare rede, dus nu maakte ik me er ook niet druk om.
Totdat Maud de oorzaak van de vliegen vond, rat nummer 2! Deze was al meer te grazen genomen en is geëindigd in de klikko.
Vanavond tijdens het afhalen van de was vond ik bij mijn wasrek rat nummer 3! Deze was aardig gehavend. Poes heeft deze rat niet gespaard. Ook deze heeft een enkele reis klikko gekregen.


En hier ligt ze dan. Dan geloof je toch niet dat ze vandaag drie ratten heeft gevangen! 
Maar ik klaag niet, ik ben er blij mee! Ik had nog niet eerder ratten gezien en zo met poes hier in huis zullen de enige ratten die ik hier zie dode ratten zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten