maandag 11 juli 2016

Meneer de zwerver

Wat ik eigenlijk helemaal nog niet had verteld maar toch het schrijven wel waard is, was wat ons vorige week overkwam.
Afgelopen donderdag gingen wij met onze visite uit eten en had ik de auto midden in het centrum vlak bij de pontjesbrug geparkeerd.
Na een gezellige avond liepen wij terug naar de auto en zag ik daar een grote natte plek rondom mijn auto. Terwijl we dichterbij kwamen vroegen we ons al af of dit nou van mijn auto kwam of van die ernaast. 
Maar daar kregen we al snel antwoord op. Toen we nog dichterbij kwamen zagen we meneer de zwerver die met een emmertje water en een spons bij mijn auto stond.
Hij vertelde mij dat mijn auto heel vies was en dat hij hem voor mij gewassen had. 
Mmm, dat hele vieze viel wel mee. Ik had hem vorige week nog door de wasstraat gehaald. Voor mijn doen was hij nu helemaal niet vies. Maar ga ik die discussie aan? Wat ga ik überhaupt doen?
Ik wil graag naar huis. Met mijn auto zonder krassen of gedoe. Was hij er schoner op geworden? Nee niet echt. Ga ik hem wat geven? En zo ja hoeveel? En zou hij daarmee akkoord gaan?
Ik had vijf gulden in mijn portomonnee. Gelukkig was hij daar blij mee en ging hij aan de kant. Pfff daar was ik best blij mee. Zo geen zin in een hele discussie met meneer de zwerver.
Vanaf de achterbank hoorde ik toen wel wat commentaar. Zij konden het beter en mooier en zouden dat ook wel voor geld willen doen. 
Zo gezegd zo gedaan. Vandaag werd opnieuw de auto gewassen. Nu niet door een zwerver, maar door Youri die hier wel een mooie manier van geld verdienen in zag. Met wat pottenkijkers op de achtergrond heeft Youri afgemaakt waar meneer de zwerver aan begonnen was.


Oma is ondertussen ook weer gearriveerd. Ze was helemaal blij om hier naar toe te kunnen.
Hier schijnt tenminste echt de zon en ook nog langer dan maar één of twee dagen.
Oma had wat meegenomen voor de hondjes. Dat hadden ze natuurlijk heus wel in de gaten.
Bij het openmaken van de verpakking had ik wat hulp. 


De meegenomen traktatie is goedgekeurd. Zo heeft oma meteen alle honden omgekocht. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten