dinsdag 5 juli 2016

Bijzonder telefoongesprek

Vanmorgen heeft Youri voor de allerlaatste keer dit schooljaar zijn gezicht laten zien op school.
Snel zijn rapport aangenomen en met gierende banden weer terug naar huis. School blijf toch een instituut waar je niet langer dan noodzakelijk binnen moet zijn.
De fiets kan nu dan voor 6 weken de schuur in. Maandag 22 augustus zullen we de spinraggen eraf blazen en de banden weer oppompen. Maar voor nu bijna vakantie. Bijna? Ja, er is toch nog iets dat vanuit school wordt georganiseerd waar hij wel voor in beweging komt. Gala. En dat is vanavond.
Misschien scheelt het dat het ook niet op school gehouden wordt, maar elders in een partycentrum.
De gehele dag staat dan in het teken van zo'n gala. Niet zo zeer voor Youri. Die heeft hooguit 10 minuten nodig om zich om te kleden. Maar dat is voor meisjes toch anders. Die maken afspraken bij wie ze gaan eten en waar ze hun haar gaan doen. En dat duurt toch echt langer dan 10 minuten.
Vanmiddag dus alvast Maud weg gebracht naar haar vriendinnen waar ze gingen optutten.
Meteen onderweg het vriendje van Youri opgehaald die bij ons kwam eten en omkleden. Gewoon voor de leuk en omdat ze dan ook gegarandeerd samen aankwamen. Dat was echt het doel omdat ze beide hetzelfde aanhadden. 
Tussen door had ik dan ook nog even tijd om voor de zoveelste keer de dierenartspraktijk te bellen waar ze de röngten hebben. Heb het al een paar keer geprobeerd maar zonder succes.
Dan zijn ze weer dicht, dan nemen ze niet aan, dan vergeet ik de tijd en is het al weer na sluitingstijd.
Onderwijl zie ik dat Renzo er meer last van krijgt. Hij heeft meer snot uit zijn neus en het lijkt ook wel of zijn ogen lodderig gaan staan. 


Ik wil dus die zekerheid en dus vanmiddag maar weer een poging. Gelukkig dit keer met succes. 
Was wel een bijzonder telefoongesprek. U belt voor een afspraak? Nee voor een foto. Moet de heup op de foto? Nee de neus. Wie is de dierenarts? De Geus. Ja een foto van de neus, maar wie is de dierenarts? Je zou bijna denken dat ik in de maling werd genomen, maar het was echt een serieus gesprek. 
Donderdag is het eindelijk zo ver. Ben heel benieuwd wat er uit gaat komen. Uit die neus met een dooverwijzing van de Geus. 
Vanavond heb ik Youri en Gijs naar het gala gebracht. Altijd bijzonder om te zien hoe de meisjes in hele dames zijn getransformeerd. En ook de jongens geen jongetjes meer zijn.
We kwamen Maud en Davy ook nog tegen. Ze zagen er allemaal prachtig uit.



Nog een kwartiertje dan ga ik ze weer ophalen. Ben benieuwd wat vooral Youri ervan gevonden heeft.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten