vrijdag 8 juli 2016

De vliegsoap

Aankomende zondag vertrekt Maud weer naar Bonaire. Nu echt voor de laatste keer.
We hadden afgelopen week het vliegschema binnen gekregen. Dat was even slikken. Maud zou 7.00 uur vertrekken wat betekent dat je om 5.00 's nachts op het vliegveld moet staan.
Ik zelf vind dat eerlijk gezegd een belachelijke tijd. Die kinderen moeten de dag erna examen doen en komen al met een slaapachterstand aan. Omdat er ook een groep kinderen om 13.00 vertrok heb ik nog gepoogd het om te zetten. Woensdag kregen we bericht dat dit gelukt was. Blijheid alom hier.
Gisteravond kreeg we opnieuw een vliegschema omdat Insel Air wat wijzigingen had aangebracht. 
In dit schema stond Maud weer om 7.00 uur. We snapten er niks meer van. Vandaag maar naar het insel air kantoor gegaan. 


Daar werd het nog mooier. Maud stond ingedeeld voor de vlucht van 7.00 uur én die van 13.00 uur. Nou cancel die van 7.00 uur dan maar. Nee, dat konden ze niet. Dat moest degene doen die het geboekt had. Wij school gebeld. Die wisten van niks en hadden alleen maar 7.00 uur op de lijst staan. Maar ondertussen had ik toch echt een officieel e ticket in handen met daarop de tijd van 13.00 en alle gegevens van Maud. School ging het uitzoeken. Twee uur later werden we gebeld dat het toch echt alleen de lijst van 7.00 uur was waar ze op stond. Het lijkt wel een soap. Wie moet ik geloven en wie kan ik vertrouwen? Heeft insel air het niet goed gezien en staat ze niet twee keer op de lijst? Of staat ze er wel twee keer en heeft school vervolgens niet de vlucht van 7.00 uur gecanceld maar die van 13.00 uur. Wie zal het zeggen? 
Ik kan het risico niet nemen om te gokken op de 13.00 uur vlucht en dan vervolgens geen vlucht te hebben. Dat betekent dus in de nacht van zaterdag naar zondag om 04.30 opstaan. Ik word echt gek als dan blijkt dat ze er niet had hoeven staan. Ik ben 's morgens al niet op mijn best. Kan best wel eens zijn dat de dag erna een moord op Hato in de krant vermeld staat. "Hysterische moeder wurgt insel air medewerker!" 
De vliegsoap van onze vrienden heeft zich gelukkig op de terugweg niet voortgezet. De heenreis was natuurlijk met wat hindernissen geweest. Vandaag ging het inchecken allemaal prima.
De vakantie is ze bijzonder goed bevallen en ook het weerzien was erg leuk.
Maar ja, daar was die beruchte roltrap weer. De uithuil en uitzwaai roltrap.


Tot de volgende keer maar weer.
Vanmiddag ben ik nog even met Maud naar het asiel geweest. Ik heb een zoekopdracht. Er is een gezin dat een hondje zoekt wat bij hun situatie past. Ik heb niet hetgeen wat ze zoeken. Dan kijk ik graag mee naar welk hondje bij andere fosters dan wel geschikt zouden kunnen zijn.
En is dat niet bij een foster, misschien dan wel in het asiel.
Je zou toch spontaan alles inpakken en meenemen.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten