zondag 10 juli 2016

Afleidingsmanoeuvre

Op dit moment is het weer laat. En dat terwijl we morgenochtend al op pad gaan voordat de kippen van stok zijn.
Ik denk dat ik morgen maar eens meedoe met de lokale flow en siësta ga houden. 
Vrees dat ik het anders niet volhou tot de avond.
Maud haar koffer is gepakt. Nette kleren voor het mondeling, en casual voor de momenten in het landhuis. En verder alle boeken. Het mondeling examen doen ze voor alle vakken, ook voor een vak als wiskunde. Wij hebben er geen beeld bij, maar je moet gaan vertellen naar aanleiding van een casus hoe je tot een antwoord komt. De spanning begint nu wel te stijgen, maar het eind is in zicht.
De honden waren onrustig vandaag. Vooral luna was echt bijzonder vervelend. Zij zag iets wat wij niet zagen, maar ze heeft echt verschrikkelijk staan blaffen tegen het hek.
We hebben nog aan de andere kant van het hek gekeken, maar er was gewoon niks.
En maar blaffen en blaffen. We hebben op het punt gestaan om haar in de slaapkamer op te sluiten.
Dat is iets wat ik echt nooit doe, dat zegt dus wel iets over hoe vervelend het was.
Maar in plaats van eenzame opsluiting heb ik gekozen voor afleiding. En dan niet alleen voor Luna natuurlijk. De rest geniet er ook van mee. Mijn afleidingsmanoeuvre is goed gekeurd.



Van de week vertelde ik over de kinderen die regelmatig afscheid nemen van klasgenootjes die terug naar Nederland gaan. Maar niet alleen zij nemen afscheid, ook wij.
Vandaag hebben we afscheid genomen van onze oude buren van blue bay. De dochter van dit stel was het surfmaatje van Maud en tevens een vriendin van Youri. 
Vandaag de laatste keer samen borrelen. Deze avond kreeg een extra dimensie. We hebben als afscheid de huisraad verbrand. Ze hadden veel meubels die ze zelf van pallets gemaakt hadden.
Die gingen niet mee in de container en waren ook niet meer nodig. Dan maar de fik erin.
Best gezellig zo'n vuurtje.


En nog leuker is het als er marshmallows in huis blijken te zijn. De begeleidende liederen op gitaar hebben we achterwegen gelaten. Dat konden we de buren echt niet aandoen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten