woensdag 13 juli 2016

Experiment

Het lijkt stil rondom de hondjes, maar dat is het natuurlijk niet.
Ik zie genoeg ellende en hulpvragen voorbij komen, maar kan nu even niets betekenen.
Wat ik nu heb zitten is genoeg. Het is stabiel en goed met elkaar. Het speelt, rent en geniet. Doet niet lelijk naar elkaar met het eten en kent zijn plek in de roedel. Allemaal heel belangrijk om met een gerust hart straks alles achter te laten. Ik moet het voor oma natuurlijk wel leuk houden. 
Oma geniet met volle teugen van de viervoeters. Tico en Luna weten exact wie ze is en zijn elke keer weer zo blij als ze er is. Prachtig om die herkenning te zien. Renzo is eigenlijk de enige die nog wat moeite met oma heeft. De rede is eigenlijk best aandoenlijk. Hij beschermt mij. Als oma bij mij in de buurt rondloopt komt Renzo in beweging. Dat is natuurlijk best schrikken als hij dan gaat grommen en zijn lip optrekt. Vandaag maar eens getest wat hij doet als ik niet thuis ben. 
Youri had vanmorgen een afspraak bij de kapper. Daarna hebben we een broodje gegeten bij plein Cafe Wilhelmina. Dit restaurant valt toch wel onder de noemer "bekende eetgelegenheid".  
Ze zijn heel bekend door de lokatie en de prijs-kwaliteit verhouding. En de bekendheid zit hem in de naam.
De kaart is helemaal oranje gericht. De namen van de menu's hebben de namen van het koninklijk huis. Zo bestel je een Maxima, Beatrix of Amalia. 


En wanneer je er ook komt, of eigenlijk wanneer ik er kom is het altijd gezellig druk. 
Ondertussen een belletje naar oma gepleegd. Ze nam op dus ze leefde nog steeds. Voor Renzo valt er niets te beschermen als ik er niet ben en ligt hij dus heerlijk rustig in huis. 
Mooi, dat was wat ik wilde horen. 
Na het broodje zijn we weer naar huis gegaan en later op de dag naar de bioscoop. Youri heeft op deze manier geen moeite met deelname aan experimenten. Als ik had gezegd dat ik 2 uur boodschappen ging doen was hij vast niet meegegaan. Maar ik wilde opnieuw even dat er niemand van ons thuis was waar Renzo zich op kon richten.
Wat vervelend dat we nu naar de film Secret of pets live moesten. 


Ook ditmaal geen enkel probleem met Renzo. Hij laat dus alleen maar zijn waakse en beschermende gedrag zien als ik er bij ben. Dat is wel fijn om te weten. Ik kan oma met een gerust hart achterlaten bij Renzo en heb op deze manier mooi een moeder-zoon dagje gehad. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten