woensdag 29 juli 2015

Privé bewaking

We hebben vandaag Monteverde achter ons gelaten. 
Een schattig dorpje, maar wel volledig gericht op toeristen. Dat betekent dat er van de 10 winkels er 2 waren om activiteiten te boeken, 6 souvenirs verkochten en de andere 2 supermarkten waren.
Nu dus naar de volgende bestemming, Rincon de la Vieja. Een plek met een national natuurpark wat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Als je die nominatie mag noemen dan zal het vast ook iets bijzonders zijn.
We hebben al gelezen dat in dit park 9 kraters te vinden zijn. Ook is hier de scheidslijn tussen het pasific en het Caribisch deel. Hoe dit zichtbaar is weet ik nog niet. Dat zullen we wel horen, of hopelijk zelfs zien.
Eerst maar eens er heen. De weg was niet zoals we gewend zijn. Dus geen glad asfalt met strakke belijning en prachtig zichtbare borden. Vangrails heb ik hier helemaal nog niet gezien terwijl sommige wegen best dicht langs een ravijn gaan. Niet te veel bij stil staan, maar gewoon genieten.


Soms kan je even niet verder. Dan is het wachten op een kudde koeien die van de éne wei naar de andere wei gebracht werd.


De moeders met kleintjes gingen weer naar een andere wei. Zie je ze keurig wachten rechts van de weg? En dit alles werd begeleid door een man te paard. 
Tussendoor hebben we ook nog een kledingswitch gedaan. We begonnen de reis met een lange broek, vest en dichte schoenen. Na een uur of 3 konden we het toch echt niet meer langer uitstellen.
We hebben alles verruild voor korte broeken, t shirts en slippers. Heerlijk, dat is meer mijn ding.
Er stond voor deze trip 3 tot 4 uur. Voor ons gevoel ging het veel sneller, dat is mooi meegenomen.
Beter dat dan dat er geen eind aan komt.
Het hotel is prima. Wel in the middle of nowhere dus zijn we blij dat we al een stop bij een supermarkt hadden gemaakt.
Bij het hotel ligt een grote ranch. De eigenaar heeft zeker vijf honden.
Natuurlijk kunnen wij daar niet af blijven. Al onze liefde die wij normaal aan onze eigen honden geven, hebben we nu aan de ranchhonden geschonken.
Vonden ze helemaal niet vervelend. Er liepen er zelfs twee met ons mee naar de kamers en gingen daar liggen. Handig toch, wij hebben onze privebewaking soepeltjes geregeld.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten