zondag 5 juli 2015

Ga maar verder

Ik heb soms fosterhonden die het vertrouwen in de mens een beetje kwijt zijn.
Ik snap dat ook wel. Vaak hebben ze nare dingen meegemaakt. Zwerfhonden zijn vies en brengen ziektes over denkt men hier en dus kun je er stenen naar gooien, ze weg schoppen, tegen ze schreeuwen of ze aanrijden.
Het is dan niet raar dat sommige hondjes in een hoekje van de tuin eerst bijkomen en later stapje voor stapje dichterbij komen. Het is nog noemenswaardig dat deze stappen gedurfd worden!
Als zo'n hond na een tijdje zich laat aaien en bij je komt is dat een hele overwinning.
Andersom kan het ook. Ik heb ook honden die zo blij zijn dat ze bij jou mogen zijn dat ze ongeveer in je broekzak kruipen. Die willen voortdurend geaaid worden en bij je liggen. Als je al naar ze kijkt gaan ze hard kwispelen.
Jack is er zo één, maar Sascha ook. Die wint het van Jack.
De afgelopen week heeft ze overal gelegen waar ik zat. Ze had geen interesse in de andere honden, want ze wilde bij mij zijn. De andere hadden natuurlijk wel interesse in haar en dat vond ze eigenlijk alleen maar lastig.
Gisteren zag ik eindelijk wat verbetering. Ze ging ook eens de tuin in en er werd gespeeld met Jack.
Vandaag was de stap nog groter. Behoudens dat er samen gespeeld werd bleef ze na het spelen bij de honden in de tuin liggen.


Tot nu toe was het spelen en dan snel weer terug naar waar ik was. Ik had dan zoiets van ga nou maar, ga lekker naar de anderen.
Het was niet lang dat ze bij de rest gelegen heeft, maar we zijn weer blij met deze overwinning. 
Het bij je willen zijn en je niet uit het oog willen verliezen is eigenlijk net zo zielig als een heel angstig hondje. Bang om verlaten te worden. Iets dat je al eens is overkomen en wat je zeker niet nog eens wilt meemaken. 
Gisteren stonden we bij de poortdeur en liep ze per ongeluk naar buiten.
Och och, ik hoef niet bang te zijn dat ze weg loopt. Er was een kleine paniek en snel stond ze weer in de tuin. Veilig bij ons en bij de roedel. Arm schaap, blijf maar lekker veilig hier.


Op 17 juli zal ze naar haar forever home verhuizen. Tot die tijd zullen we haar sterker maken en laten voelen dat ze op de mens kan rekenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten